Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy állandóan...

Miért van az, hogy állandóan tanulok, még se vagyok 5-ös?

Figyelt kérdés
Annyira rossz,mert viszonylag sokat tanulok,nincs olyan,hogy felkészületlenül mennék egy órára,mégis van egy csomó 4esem. Mások meg nem tanulnak semmit, hanem kipuskázzák az egészet és akkor simán megkapják a jó jegyet.
2014. márc. 13. 15:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Az érettségin, a továbbtanulás során és a való életben nem fognak tudni puskázni. Tudom, ez most nem nyugtat meg Téged, de majd amikor pár év múlva Te vitted valamire, ők pedig nem, akkor elégtételt fogsz érezni.

Esetleg azt gondold át, jó-e a tanulási technikád. Lehet, hogy más módszerrel rövidebb idő alatt, vagy jobban meg tudnád tanulni az anyagot. És ráadásul abba is gondolj bele, hogy nem biztos, hogy mindenből meg tudod tanulni ötösre, elképzelhető, hogy valami nem neked való, nem megy. :)

2014. márc. 13. 16:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy valahol mélyen görcsölsz, valahol mélyen már nem hiszed el magadról, hogy sikerülhet ötöst is írnod.

Emellett lehet, hogy magolsz. Nem érted az összefüggéseket, nem kötöd valamihez, nem képzeled el, milyen lehet a valóságban.

Emellett lehet, hogy nem figyelsz rendesen órán.

És egy kis testmozgás, rendszeresen friss levegőn lét is segítene.

Amúgy ugyanez voltam középiskolában én is!!!

Széttanultam a belem, és 4-es átlag... Míg mások - akármelyik suliban - egyszer átolvassák és 4,5 4,6 4,7 ilyesmi átlagok.

2014. márc. 13. 18:35
 3/4 Maglódi. válasza:
Ez velem is így volt. Fontos, hogy ne stresszelj rá az órákra. Otthon pedig ne folyamatosan tanulj 5-10 perc szünet nagyon sokat segít :) Nekem mikor nagyon nehezen ment egy anyag azt felolvastam a telómra és onnan vissza hallagattam ezt úgy 5-6 alkalommal és utánna meg jegyeztem. Nem lehetsz mindenből ötös gondolom ezt tudod mint a már előttem szólók is "mondták" valamihez nagyon értesz és valamihez kevésbé. :) És sose feledd egyszer még megköszönöd magadnak, hogy nem puskáztál. mondjuk tegyük fel a te orvosod végig puskázná az egyetemet nem szívesen bízod rá az egészséfed igaz? :) Ne feledd a szünetet pár nagy lélegzet vétel a nyitott ablaknál vagy tornamozdulat sokat segít :)
2014. márc. 15. 13:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom megfogadni a tanácsokat. Egyébként szerintem azért alakult ki bennem ez,hogy csak az 5ös a jó,mert régen nagyon örültem a 4-esnek is,csak a tanároknak az volt a reakciójuk,hogy ez nem elég jó,és teljesen negatívak voltak (még mindig egyébként). Ráadásul tudom, hogy van 1-2 tantárgy amire magolok,de az olyan,hogy ez az utolsó év,hogy van és cseppet sem érdekel. Szóval nem kellene kiakadnom,hogy az olyan tantárgyakból csak 4-est kaptam.
2014. márc. 17. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!