Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha valaki ápolás és betegellát...

Ha valaki ápolás és betegellátás szakon végzett, mint ápoló, ő végezhet mentőápolói tevékenységet más tanfolyamok nélkül?

Figyelt kérdés
Tehát én diplomás ápolóként fogok végezni a nyáron és szeretnék mentőápolóként dolgozni ezért a kérdés arra vonatkozik, hogy nekem is meg kell csinálni a mentőápolói képzést vagy már így is mehetek az OMSZ-hoz beadni az önéletrajzom? Köszönöm előre is a normális válaszokat!

2014. márc. 13. 12:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
szerintem kell, ha az egyetemen nem volt külön ilyen gyakorlat, vagy óra, akkor nem fogod tudni, mit kell csinálni pl ha kimentek egy autóbalesethez.
2014. ápr. 10. 11:00
 2/2 anonim válasza:
Igen kell egy 2 éves OKJ-s mentőápolóit végezned,vagy legalább valami különbözeti vizsgát tenni! Ugyanis a mentőzés az osztályos ápolással ellentétben sürgősségi betegellátás amihez más kompetenciák is kellenek. Természetesen lesz egy alapod,ugyanis sok dolgot te már az egyetem alatt megtanultál,de bizonyos részeket nem!
2014. máj. 17. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!