Ki javítana valaki, aki ért hozzá? /felvételi/
Szóval, külföldről jelentkezek MO-ra, itt nem százalékban van az érettségi eredemény, hanem jegyben és nincs középszintű és emelt szintű érettségi, de az ittenit tudtommal elfogadják középszintűnek. /pontozás: ha 5-ös akkor 100 pontot ér, ha 4-es akkor 79 pontot, ha 3-as 59 pontot/
Két fajta pontozási rendszer van. 1. bizonyítványért adnak pontot /200 pont/, érettségi átlagért /200 pont/ + többletpontok /100 pont/
2. duplázzák az érettségit /400 pont/ + többletpontok /100 pont/
Az szerint pontoznak, amelyik több pontot hozz neked.
A jobb érettségidet veszik figyelembe, ha több érettségid is van ami arra a szakra jó.
50 pontot adnak emelt szintű érettségire / lehetőségem van letenni Mo-n/
40 pontot a felsőfokú nyelvvizsgaért /ez már meg van/
PL. ha két érettségim is 5-ös lesz az mindejárt lehet 400 pont a duplázós módszerrel és a többletpont az 90 így lehet mindejárt 490 pontom? Jól tudom? Így van? Van olyasmi amiről félre informálódtam?
Attól függ mire jelentkezel-
Pl. ahol a felvételi követelmény a két emeltszintű érettségi, ott nem lehet már más egyéb pluszpontokat
kapni -
Jól informálódtál.
Az első rosszul tudja, ugyanis nálunk is csak pár éve lett százalékos az érettségi, aki pl még előtte tette le az érettségiét (mint én is), az a felvételinél ahogy a kérdező írta, úgy számíttatja át a jegyeket pontokká.
Nekem 5-ös meg 4-es => 179 x 2 => 358 pontom lett, plusz a nyelvvizsgák.
Csak arra kell figyelned, hogy az iskolák kiköthetik, hogy mit néznek. (tehát ha te Infóra akarsz menni, akkor teljesen mindegy, hogy irodalomból és angolból 5-ös lettél, mert infóhoz a BGF-en például matekot nézik + infot vagy fizikát. Akkor is, ha ezek lényegesen rosszabbak, mint a többi.)
Szlovákiából jelentkezel?
Ha B2-es szinten érettségizel angolból, azt elvileg beszámítják emeltként, viszont én úgy tudom, hogy az egyes vizsgarészek százalékos eredményei adják meg a pontszámodat az érettségi pontok számításakor...
Plusz az államnyelvből ha van érettségid, azt középfokú nyelvvizsgaként elfogadják. Én így tudom:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!