Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy kollégiumban mennyi pénz...

Egy kollégiumban mennyi pénz kell a megélhetéshez?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy egy egyetemi kollégiumban mennyi pénz kellene kb? A koli kb 13ezer. Nektek mennyi pénz elég? Illetve mivel szoktatok spórolni vagy praktikák, hol vásároltok, mit vesztek stb minden érdekel?

2014. febr. 25. 00:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Én mikor anno voltam kollégista az olyan 2004 környékén lehetett akkor egy hétre vittem 3600Ft magammal, és elég volt sőt még maradt is, ebből kaját vettem illetve a buszra való volt, mert az ottani koszt iszonyat volt. De ,hogy most mennyi elég azt nem tudom:D
2014. febr. 25. 19:59
 2/3 anonim ***** válasza:
én nem tudom így heti szinten megmondani, havi szinten fogy el olyan 20-25.
2014. febr. 26. 12:18
 3/3 anonim ***** válasza:

azt elfelejtettem hogy annyira nem vagyok spórolós, mármint megnézem hogy olcsó legyen 100 ft is sok, de ha mondjuk megkívánok valamit azt pluszbna megveszem.

Szóval ezt az árat így értsd.

Egyébként nagyából megtudom neked mondani a napi kiadásaimat:

- reggeli - én ezt egyszerűen letudom, valami péksüti (150 ft maximum) vagy egy jó reggelt keksz (99ft azthiszem). (utóbbi nagyon laktat)

- üditő. Tescós Ice Tea-ra vagyok szokva, jobb mint a lipton pl. és csak 79ft/l, ebből 2 db kell nekem/nap. (de általában hét elején veszek többet, így hét végén már kevesebb kell.)

- ebéd - kolis kajára első hónapban előfizettem, de valahogy sosem ettem. Igaz kidobtam így 5000 ft-ot (csak ebédet vettem azthiszem), de a hírek hallatán nem sajnálom. Én általában Kínaizni szoktam (mondanak erről minden rosszat) de Szeptember óta semmi baja nincs a gyomromnak, és tisztán kivehető, hogy mit eszek, és nem utolsó sorban nagyon finom, és olcsó! ez kb. napi 800-1000 ft.

- Vacsora - ide nagyon nem fektetek hangsúlyt, szokásos hideg kaja, kiskoromtól kezdve ezt eszek estére. Vaj (250ft+ felvágott 250-400ft kb 3 napra elegendő.) + naponta valami pékcucc, amivel megeszem a vajat meg a szalámit => zsömléből akár 10-et is megennék, ezért helyette magvas barna császárzsömlét eszek, mert laktatós (2-3 al jóllakok).

Azaz összegezve:

- Üditő 79*2

- Reggeli 100-150

- Ebéd 800-1000 (ez vagy 2 kisadag, vagy 1 nagyadag, ha kisétkű vagy 400-450 ftból is megúszhatod)

- Vacsora 600ft/3nap + 150ft pékcucc.

Ezen kívül még iszok kávét itt ott de ez már nem megélhetési költség 90-120 ft-ig terjed az ára/db, ilyenkor becsülöm, akik nem szoktak rá a kávéra :D

2014. febr. 26. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!