Tegeződés vagy magázódás? Vagy csak én csinálok ebből ekkora problémát?
Én is így gondoltam ahogy ti. Ti is egyetemen tanultok, vagy tanultatok? Lehetőleg egyetemisták írjanak.
Mellesleg az egyik tanár /aki láthatóan, egyértelműen idősebb, mint a fent már említett tanár/ úgy kezdte az előadását, hogy a hallgatókkal a tegezést részesíti előnyben, mivel egyetemen így szokás, vagy így szokta meg /erre már nem emlékszek tisztán/.
Köszi a válaszokat!
Akkor az nem helytelen, ha a legközelebbi mail-ben rákérdezek, hogy a továbbiakban tegeződés legyen vagy magázódás? Mert azt, hogy egyből csak tegezzem, miután már magáztam, kicsit furának érzem. /Persze én alapból nem vagyok a kommunikáció mestere. :) /
Én úgy tanultam, hogy amíg a nálam idősebb, avagy jelen esetben úgymond "feljebb álló" személy fel nem ajánlja a tegeződés lehetőségét, addig eszembe sem jut letegezni a másikat. 23 éves egyetemista vagyok. Többen is tanítanak az egyetemen, akik csak 2-3 évvel idősebbek nálam, mégsem tegeztem le őket soha, amíg azt nem mondták, hogy lehet. Egyszerűen ez egy olyan helyzet (tanár-diák kapcsolat), amiben én úgy gondolom illik megadni a tiszteletet, akár fiatalabb nálam, akár nem.
Nyilván van a másik oldala, egy évfolyamtársam "óraadó" lett a fiatalabb évfolyamoknál, amikor hozzánk küldték be helyettesíteni, eszembe sem jutott magázni, hiszen előtte 3 évig együtt szívtunk. :)
Ergo én azt mondom, ha közvetlen alak, akkor kérdezz rá, hogy most ezek után már nem tudod tegezzed-e, vagy magázzad, ha kevésbé közvetlen alkat, akkor magázzad és majd ha már szúrja a fülét, akkor ő felajánlja a tegeződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!