Klinikai laboratóriumi kutató szakon szeretnék tanulni. Ez mennyire veszi igénybe a latin nyelvet?
Szóval az van, hogy jövőre a gimimben kötelező lesz harmadik mellett választanunk (angol és német mellé). Választási lehetőségek: olasz, latin, orosz, francia. Orvosin szeretnék tanulni, ahhoz gondolom valamilyen mértékben kell majd latin tudás, azonban utána néztem, elég nehéz nyelv, különösen a fordítás. Most járok harmadik éve gimibe, 2 még hátra van. (nyelvi előkészítős)
És mivel csak két évem lesz megtanulni a harmadik nyelvet az olasz talán sokkal kézenfekvőbb lenne, hiszen egyszerű és már el kezdtem tanulni.
Oké, hogy lehet, hogy latin fogok tanulni az egyetemen (haaaaaaa felvesznek :D), de ha csak testrészek/gyógyszerek nevét kell megtanulnom, akkor minek az egész nyelv?
(egyébként idén tavasszal teszik előre hozott érettségit angolból, tehát avval jövőre majd nem kell foglalkoznom)
Tehát a kérdésem: szerintetek megéri a latint elkezdeni vagy inkább válasszam az olaszt? Előre is köszönöm! :)
Orvosira járok, soha a büdös életben nem tanultam latint, még itt az egyetemen sem, mert szerencsére Pécsen nem kötelező, és azt kell, hogy mondjam soha semmi hátrányom nem származott ebből.
Az olasz sokkal hasznosabb.
A csontok neveit kell megtanulni latinul majd
(meg az izmokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!