Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek hova tanuljak...

Szerintetek hova tanuljak tovább, mi lehetne belőlem képességeim szerint?

Figyelt kérdés

Nem akarok tanár lenni.

Van nyelvérzékem,van előrehozott 90% feletti érettségim németből,illetve középfokú nyelvvizsgám.

Szeretem a művészettörténelmet,jól rajzolok(sosem képeztek,de nem rajzolok úgy,mint aki ezzel foglalkozhatna).

Szeretem a földrajzot,nagyon jól is megy

Utálom a törit,nem is megy jól,négyes vagyok belőle.

Nagyon szeretem a magyart,jól megy,sokat is olvasok.

Értek a számítógépes problémák megoldásához,a gépekhez(szerelni nem tudok).

A nagy hátulütő: baromira nem tudok számolni.Matekból évek óta folyton bukásra állok(de bukni nem buktam soha).De legfeljebb egy erős hármas tudok lenni (vagy gyenge hármas,mint tavaly,idén kegyelem kettes).(Fizika,kémia sem megy,bioszból majd ha bejön a genetika(egyszer már tanultam),meg fogok halni.)

Most van a fakt. választás.Nem tudom,mit vegyek fel.Igazából semmiféle elképzelésem nincs,és semmi sem érdekel a szakmák tekintetében valami mélyen.Szerintetek mi lehetnék? Szerettem volna geológus lenni,de túlzottan nem tudok számolni,a fizikai képességeim sem ehhez valóak,illetve annak Mo-n nincs jövője.Tolmács munkakörben is gondolkoztam,de olyan szinten meg nem akarok folyton nyelveket tanulni,még ha érdekelnek is,az inkább csak egy hobby,mint a rajzolás.

Valakinek valami tipp? :/

16/L

#tovább-tanulás
2014. febr. 9. 14:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Igazából amit először el kellene döntened, hogy munkahelyet akarsz fix fizetéssel és esetleg feljebblépési lehetőséggel, vagy inkább hivatást. Hivatásról akkor beszélünk ha szívvel lélekkel csinálsz valamit, és a pénz másodlagos. Hivatás pl az orvosi szakma. Aki orvosnak megy, az nem a pénz miatt lesz orvos. De ilyen hivatás még sok mérnöki szakma pl járműmérnök (ha valaki autómegszállott, akkor nem a fizetés miatt dönt úgy, hogy autókat akar tervezni. Vagy akár repülőt, ha repülőgépmérnöknek tanul.) Szóval ezek a hivatások, de aki ilyesmit akar csinálni az már évek óta tudja, hogy ezt akarja. Pl a régészek sem a felvételi előtt egy hónappal döntik el, hogy "én régész leszek", hanem valószínűleg gyerekkora óta az akar lenni.

Azokból, akik a felvételi előtt 1-2 évvel még nem tudják mik akarnak lenni (ismerek olyat aki egy hónappal előtte sem tudta), inkább lesznek üzletkötők, irodai dolgozók stb stb. Ehhez esetleg elvégeznek egy gazdasági sulit, vagy marketinget. Ilyesmiket.

Persze egy marketingesnek is lehet hivatása a reklámipar, ha "jól nyomja" és oda teszi magát, de az én marketinges tapasztalatom az, hogy oda olyanok mennek, akiket nem vettek fel máshova. (Jártam egy évet marketingre, ott hagytam).

Van valami amit gyerekkorod óta nagyon szeretsz?

2014. febr. 9. 15:47
 2/2 A kérdező kommentje:

Fix fizetést szeretnék.

Igazából folyamatosan változott az,amit szeretek.Nem volt tartós semmi sem.Inkább mindenbe beleolvastam,meg utánanéztem,mint a régészet,de utólag belegondolva semmi sem kötött le mélységesen.A tesóm jogász,ő is így volt ezzel érettségi előtt,végül is anyukám találta ki neki a jogot,ami neki be is vált,így valószínűleg lehet,hogy én is így leszek ezzel.Nem érdekel a jog,de a nővéremet se érdekelte,talán majd én is megszeretem,ha bejutok.

2014. febr. 9. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!