Van itt olyan villanyszerelő aki letette a fam vizsgát?
hol tudtatok vele elhelyezkedni?
hallottam még azt is hogy csak pár napos tanfolyam, mit tudnak ennyi idő alatt megtanitani?
érdemes lenne letenni?
Attól függ milyen FAM vizsgát szeretnél letenni.
A KÖF ha jól emlékszem 4 hetes, de ezt csak az áramszolgáltatóknál használják (megcsinálni nem érdemes, mert ha kell, akkor a cég küld el).
A KIF-et én ha jól emlékszem 2 hét alatt végeztem el, de ezt se nagyon használják az áramszolgáltatón kívül, esetleg nagyobb hálózattal rendelkező cégeknél (ez azért van, mert a FAM szerelési engedélyt a hálózat tulajdonosa adja ki, az áramszolgáltató meg idegeneknek nem nagyon ad ki ilyet). A KIF FAM-ot még a közvilágítás szereléshez kérik, az ilyet végző cégek keresnek KIF FAM-os szerelőket.
Létezik még egy mérőhelyi FAM, amit az áramszolgáltató alvállalkozói használnak, akik a mérőket cserélik.
Ahol KIF FAM képzést tartanak, olyanról én hármat tudok:
ELMŰ-nek van budapesten,
EON-nak Hajdúszoboszlón,
EON-nak Szigetváron.
Érdemes körülnézni, mivel ezeket csak közvetített szolgáltatásként ajánlják az iskolák, a valóságban meg talán csak ez a három képzési hely létezik.
Az az igazság, hogy ez elég specifikus képzettség, tehát nem érdemes csak úgy letenni, mivel drága és nem biztos hogy ezáltal előnyt élvezel.
A másik, hogy ezt folyamatosan meg kell újítani(2 évente), ami szintén pénz.
huh köszi szépen, ez nagyon hasznos volt :)
mérőhelyi FAM vizsgáról lenne szó, a munkahely ahová menni akarok ezt a vizsgát követeli meg, de a munkáltató azt mondta lehetséges az is hogy felvesz és elküld tanfolyamra, gondolom igy majd levonja a fizuból...ezt a mérőhelyi vizsgát is 2 évente újitani kell?
gondolom a dolgok menete úgy megy hogy FAM vizsga és utána lehet valaki regisztrált villanyszerelő vállalkozó, nos én csak egy FAM vizsgával rendelkező alkalmazott lennék, a kérdést is igazából azért tettem fel hogy ha a munkáltató mégsem küld el (vagy is nem vesz fel a céghez) akkor önköltségre érdemes e lerakni
Önköltségesen nem hiszem, hogy lenne értelme elvégezni.
Ha a munkáltató küld el tanfolyamra, akkor nem vonhatja le a fizudból, de köthet tanulmányi szerződést, amely maximum 2 évre szól, tehát eddig nem mondhatsz fel.
Na, akkor már elég idő eltelt, biztosan voltál tanfolyamon ,és már tudod, mt tudnak megtanítani pár nap alatt. :) A FAM-ot. :)
Az első hozzászóló tájékoztatásában azért van pár pontatlanság.
Ő nagyon nincs értelme letenni, áramszolgáltató kéri csak.
Amúgy Kif fam egy nagy lóf*** apám 1 nap alatt elmondta nekem, hogy mi van, aztán "budai zrtnél" meg m.a. lesett mint a nem tudom mi mikor a knipex 1000 voltos oldalcsípővel kikaptam az nki-t, ő meg holtidőbe kereste az nki fogót, szóval egyébként csak egy biztonsági szabályzat az egész...
Ő nagyon nincs értelme letenni, áramszolgáltató kéri csak.
Amúgy Kif fam egy nagy lóf*** apám 1 nap alatt elmondta nekem, hogy mi van, aztán "budai zrtnél" meg m.a. lesett mint a nem tudom mi mikor a
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!