Mennyi a középsikolákban az egyes tantárgyakból tartandó a kötelező óraszám (hetente)?
Figyelt kérdés
sok helyen látom hogy pl.:az idegen nyelvet minden osztályban a kötelező óraszámnál eggyel magasabb óraszámban oktatjuk.2009. dec. 7. 16:54
1/2 anonim válasza:
szerintem ez teljesen iskola függő,nálunk pl gimnáziumba 4osztály van négy különböző tantárgyat tanulunk magasabb óraszámban emelt szinten...
én humán szakon vagyok vagyis magyar-töri emelt szint magasabb óraszámban,heti 5-5 óránk van.azon kívűl én plusz óraszámban is ezt a két tantárgyat vettem fel ami plusz 2-2 órát jelent hetente:)
de hogy össze tudd hasonlítani nekem heti 4 német és 3 angol órám van:)
2/2 Szupermókus válasza:
Én az okatatásban dolgozom. Ez az iskola típusától és jellegétől függ. Amúgy mindent megtalálsz a NAT (nemzeti alaptanterv) könyvben. Könyvtárakban elérheted. Ezen belül a helyi tanterv amelynek nyilvánosnak kell lennie az iskolátokban, az szabályozhatja egyes rendeletekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!