Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagy hátrány a tanulmányi...

Nagy hátrány a tanulmányi ösztöndíj szempontjából ha csak 28 kreditet veszek fel?

Figyelt kérdés
2014. febr. 7. 15:20
1 2
 1/11 Andizsuzsi ***** válasza:
93%-kal szorozza az eredményedet.
2014. febr. 7. 15:23
 2/11 anonim ***** válasza:
A mennyi helyett?
2014. febr. 7. 19:06
 3/11 A kérdező kommentje:
30
2014. febr. 7. 20:04
 4/11 Mixi68 válasza:
A 93%-os szám csak akkor lenne igaz, ha 30 kreditet veszel fel és csak 28-at teljesítesz.Ha 28-at veszel fel és 28-at teljesítesz, akkor 1 a szorzó. A hátrány csak annyi, hogy összességében valamennyivel kevesebb lesz a korrigált kredit index-ed.
2014. febr. 24. 09:12
 5/11 Andizsuzsi ***** válasza:

"A 93%-os szám csak akkor lenne igaz, ha 30 kreditet veszel fel és csak 28-at teljesítesz.Ha 28-at veszel fel és 28-at teljesítesz, akkor 1 a szorzó"

Az ösztöndíj index az elvárt 30 kredittel oszt. Pont ez a lényege.

2014. febr. 24. 09:33
 6/11 Mixi68 válasza:

Hagyományos átl.Kredit index Korr.kr.indexSúlyozott átl

3,88 3,83 3,83 4,11

Összteljesítmény %Teljesített kr.Felvett kr.Göngyölt kr.

93,00 28,00 28,00 28,00

Ez egy mostani adat.Igen, megjelenik ez 93%-os szám az összteljesítménynél, de a korrigált kredit index számító képletben nincs benne.Ha tantárgyanként kiszámolom a korrigált kredit indexet akkor 3,83 jön ki. Mindegy. Szerintem nagy hátrány nem éri a kérdezőt max. az, hogy jövőre majd min.32 kreditet kell felvenni.Várjuk a jövő hetet, akkor számfejtik az ösztöndíjakat.

2014. febr. 24. 11:13
 7/11 Andizsuzsi ***** válasza:
Lehet, hogy egyetemenként változik. Ahol én tudom, ott bizots, hogy úgy van, ahogy én mondom. És ez is a lényege, hiszen ha csak 25 kreditet vesz fel, azt elméletileg könnyebb jobban teljesíteni, mint a 32-t. Az elvárt kredit úgy tudom, minden egyetemen 30/félév, így jön ki a min. kreditszám a képzés végére. Ha csak a felvett/teljesített kreditekkel számolnák az ösztöndíjat, akkor nem lehetne 5-ös feletti átlagot elérni.
2014. febr. 24. 12:15
 8/11 Andizsuzsi ***** válasza:
De nem kekeckedni akarok, és nagy segítség lett volna, ha a kedves kérdező megírja, hogy hova jár. Vagy elolvassa az ösztöndíj szabályzatát az intézményének:)
2014. febr. 24. 12:21
 9/11 Mixi68 válasza:
Szerintem az mindegy hova jár. A korrigált kredit index képlete mindenhol ugyanaz. Ha kevesebb kreditet veszel fel és így kevesebbet teljesítesz, akkor kisebb lesz ez az érték. Ha pl. még egy 2 kredites tantárgyat felvenne és 2-esre vizsgázna akkor 2x2=4 / 30 = 0,13 * ( teljesített kr/ felvett kr, ez normál esetben 1, szóval 0,13-al növekedne a korrigált kredit index ( ha 5-ös lenne akkor már 0,3-al) De persze az is nagyon fontos amit Te mondtál, hogy több tantárgynál már nem biztos, hogy ugyanolyan jó lesz az eredmény és ha pl egy 6 kredites tárgyból 5-ös helyett csak 3-as akkor ilyen szempontból rosszabbul jár.
2014. febr. 24. 15:12
 10/11 Andizsuzsi ***** válasza:
Amiben különböznek az egyetemek az az, hogy korr. kreditindex vagy tan. ösztöndíj index alapján fizetik-e az ösztöndíjat. Az előbbi figyelembe veszi a vállalt/teljesített kreditek arányát, a másik nem. Viszont mindkét képlet 30-cal osztja a kredit és érdemjegy szorzatát. Vagyis ha a kérdező kevesebb kreditet vállal 30-nál, akkor értelemszerűen kevesebb lesz alapból az indexe, mert a hányadosban kisebb a szorzó 30-nál. Ezen a korrigálás csak rontani tud, ha a felvett 28-t sem tudja mind teljesíteni.
2014. febr. 25. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!