Emelt szintű kémia érettségire melyik könyveket ajánljátok?
Első:Fantasztikus.=)bocs hogy ember vagyok nem mindent tudó.Tudtommal ide az emberek válaszért jönnek. : P Nem értem az ilyen kommenteket.Se a kérdezőt se az oldalt nem segítik.
Többiek:köszi szépen!=)
A Villányi Attila:Ötösöm lesz kémiából tényleg jó könyv,bár az csak a számításokat tartalmazza,az elmélet minimális benne.Én megoldókulccsal együtt vettem,úgy éppen kijött 3000-ből.Ezeknek a számításos feladatoknak vannak olyan részei,amihez a Villányi Attila:kémia a kétszintű érettségire c. könyvében nagyon jól le van írva a szükséges elmélet,szerintem ennek segítségével könnyebben érthető.Meg alapból minden elmélet benne van a könyvben.Viszont az is igaz,hogy vannak olyan részek,amiket én könnyebben megértettem a Mozaik kiadó kémiakönyvéből:)Ennek a kiadónak szerintem elég érthető a Szerves kémia és az Általános kémia kötete,de nem adja meg azt a pluszt ami kell az emelthez.A Villányis mellett még szól az az érv,hogy benne van a szerves,az általános és a szervetlen kémia is egy könyvben.Még ha nem is az Ötösöm lesz kémiából-t(bár szerintem szinte mindenki ebből készül),valamilyen számításos könyvet mindenképpen szerezz be,nagyon nagy a hangsúly a számításokon.És az előző évi emelt kémiás érettségiket majd csináld meg,fent vannak az OH honlapján,azok jók gyakorlásnak.
A kísérletleírások is fent vannak az OH honlapján,és valamelyiknek a megoldása fent is van a neten
Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!