Érettségivel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Segítenél?
Én ugyan csak jövőre fogok érettségizni, de félek hogy ha oda kerülök, nem úgy lesz mint gondoltam.
A suliba nem kaptam választ, azzal lezárták, hogy most ne ezzen gondolkozak.
Kérdéseim:
- Hány érettségit lehet tenni egy évben? (Én szeretnék Kémiából és Bioszból is(ez a kettő lenne pluszba)
- Ha kémiát csak 9.-be és 10.-be tanultam, akkor is érettségizhetek belőle?
-És úgy hogy másik iskolába? Szóval, hogy oda megyek csak. Mert a mi iskolánkba, ha jól tudom nem lehet.
Köszönöm előre is! 17/L
1. Annyi tárgyból érettségizel, amennyiből akarsz, lehet 2 plusz is. (Feltétel, hogy 2 év végi osztályzatodnak kell lenni az adott tárgyakból, csak akkor érettségizhetsz belőle.)
2. Igen, akkor is érettségizhetsz kémiából, mert megvan a 2 év.
A 3. kérdésedre nem tudok válaszolni. Nyilván, ha a saját iskolád nem biztosít neked pl. kémiára, akkor mehetsz máshova is. Illetve, ha emelt szinten érettségizel, akkor kötelezően egy független bizottság előtt fogsz szóbelizni.
Az első válasz csak félig jó.
Ha a te iskoládban két évig kell tanulni a kémiát, akkor érettségizhetsz belőle.
Miből gondolod, hogy nálatok nem lehet? Tanítanak kémiát? Vagy máshol tanultad? Van kémiatanár?
#3 : Két évig tanultam kémiát. Kilencedikbe félévig egy másikba, majd iskola váltás után a mostani iskolámba. Tizedikbe is volt kémiánk.
A kémia tanárt mikor megkérdeztem evvel kapcsolatban, annyit mondott : Forduljak máshoz.
És egy nap az informatika tanárunk órán végig kérdezett mindenkit, mi szeretne lenni. Én elmondtam. A válasza viszont az volt, hogy ő úgy tudja az iskolában emelt szinten nem lehet. Szóval elég bizonytalan forrásból származik az információ.
Még nem sikerült mással beszélnem róla. "Elfejtik".
Na azt mondjuk eddig nem mesélted, hogy emelt szinten akarsz menni.
Ha a te osztályodnak tizedikig volt előírva a kémia, és megvan a két jegyed a bizonyítványba, akkor mehetsz.
Emelt szinten senki nem érettségizik a saját iskolájában, de ott kell jelentkezni, aztán majd beosztanak.
Igaz, vissza olvastam a kérdésem. Bele akartam írni hogy emelten, de kihagytam. Elnézést.
Köszönöm a választ!
"és megvan a két jegyed a bizonyítványbaN"
Már én is átveszem a pongyolaságodat... :-(
Kapni fogtok majd egy papírt jövő ilyentájt, ahova le kell írnod, hogy milyen tárgyakból szeretnél érettségizni és milyen szinten. A középszintűek a saját iskoládban lesznek (kivéve, ha pl. valami nagyon különlegesből akarsz, amit nem tanítanak, de kémia és biosz tuti lenne; vagy ha ősszel akarsz valamiből és nem tart a sulid őszi érettségit), az emeltek viszont máshol, központilag osztanak be, egy idegen iskolában fogsz vizsgázni, idegen tanárokkal. Te csak leadod a papírt, és várod a levelet, ami megírja, hogy hova és mikor kell menned.
Szóval hülyeség, amit mondott a tanárod, mert az ugyan lehet, hogy a ti sulitok nem rendez emelt kémia érettségit, nem kell mindegyiknek. Na de az téged úgyse érintene, mert azt mindenképp máshol kell tenned.
#8 : Mostmár értem a menetét. Én is úgy tudtam, hogy máshol kell majd emelten. De a tanárom igen csak összezavart.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!