Hogyan szüntessem meg a magántanulói jogviszonyom?
Magántanuló vagyok,utolsó évem lenne és meg lenne a szakmám.Már elvégeztem igazából a 2 évet,a 2. év 2. félévét magántanulóként,mert terhes voltam,de nem engedtek vizsgázni.Csak ígérgettek.Most azt mondták,ha járok még egy évet,levizsgázhatok.Gyakorlatra kellenne csak bejárjak,de a kisfiam 4 hós,szopizik,és nem tudom kire hagyni.Ez az egyik oka,hogy nem akarom folytatni.A másik ok,hogy annyira "meghurcoltak" az előző évben,hogy egyáltalán nem vágyom arra a szakmára és azok közé az emberek közé,mert idegileg nem bírnám.
Szóval,azt szeretném megtudni,hogy elég e ha csak egy kérvényt írok,vagy be kell menjek személyesen?És mit írjak a kérvénybe?Mit javasoltok?Esetleg hol tudnék ennek utánna nézni?
Előre is köszönöm a választ!
A tanulói jogviszonyt általában személyesen kell megszüntetni egy erre kiadott iskolai nyomtatványon.
Miután Te ezt nem szeretnéd, nyugodtan írj levelet az iskolába! Nem tudom ígérni, hogy ezt elfogadják (iskolafüggő), de szerintem elég lesz.
Azt írd bele, hogy az idei tanévtől családi okok miatt tanulói jogviszonyod nem kívánod fenntartani. Személyes adataidat azért add meg a levélben. Elvileg kipostázzák a bizonyítványod!
Köszi a választ!
Az a baj,hogy ezt a szakot az országba még 2 helyen oktatják ami tőlem nagyon messze van,viszont vannak tanfolyamok ahol egy fél év alatt levizsgázok.Lehet nem ér annyit a tanfolyamos papír mint ez az iskolai,de egyszerűen nem bírok oda járni többet és a fiam fontosabb.
Megpróbálok levelet írni,hátha elfogadják ha nem akkor csak bemegyek személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!