Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire kemény a gimi után...

Mennyire kemény a gimi után az egyetem?

Figyelt kérdés
2009. dec. 5. 19:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Eléggé.Én nagyon könnyen érettségiztem,igaz részletekben csináltam és negyedikben csak 3ból mentem...utána egy jogi egyetem hát kinkeserves,nagyon elszoktam a tanulástól ráadásul itt baromi nagy anyagokat kell megtanulni.Mikor azt hiszed hű de tudod irsz ehy zh-t és rájössz hogy tévedtél mivel nem az alap dolgokat kérdezik mint a gimiben hanem a kis részleteket.Hozzá lehet szokni,ez egy fejlődési folyamat része
2009. dec. 5. 19:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én az orvosival jártam így... Gimiben minden mint a karikacsapás, utána meg néztem, hogy egy ZH-ra annyit kell tanulni, mint az egész gimis érettségire, a szigorlatok (pár ezer oldal) pedig első ránézésre lehetetlennek tűntek...
2009. dec. 5. 20:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt lehagytam, hogy bizony nagyon gyakran van olyan, hogy 8-tól 16-ig, sőt 8-tól 20-ig bent vagy, és ezután kéne még otthon elkezdeni tanulni...
2009. dec. 5. 20:08
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
Keményebb az tény, de ez attól függ, milyen gimibe jártál előtte. Én elég kemény gimibe jártam, nem volt akkora a váltás.
2009. dec. 5. 20:08
 5/10 anonim ***** válasza:
nővérem erős gimibe járt és mikor felvették fősulira akkor az első egy évet végigbulizta,alig kellett tanulnia
2009. dec. 5. 20:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon. De ha komolyan veszed hogy tanulni kell, akkor nincs gáz... nem nehezebb az anyag, csak sokkal több. főleg ebben a rendszerben.
2009. dec. 5. 20:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én egy elég durva versenyistállóba jártam gimibe, ezután az egyetem első éve lazulásnak tűnt. Később, másodiktól jöttek a nehezebb tárgyak, harmadik-negyedikben meg a szigorlatok mellett örültem volna, ha egyetlen vizsgára csak annyit kellett volna tanulni, mint egy érettségire...

Ha azt vesszük, hogy van mondjuk tíz tárgyad egy félévben, és mindegyik vizsgájára annyit kell tanulni, mint egy érettségire, akkor kb. el tudod képzelni, milyen az egyetem. De hidd el, hozzá fogsz szokni az első karók után...

2009. dec. 5. 20:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Bele lehet rázódni. Ha folyamatosan tanulsz, mindennap, akkor azért lehet arra számítani, hogy jól fogsz teljesíteni. Persze a technika is számít, hogy hogyan tanulsz.

Aki meg az utolsó pár napban akar megtanulni mindent, az úgyis megszívja...

2009. dec. 6. 14:03
 9/10 anonim ***** válasza:
attól függ milyen egyetem. Ha orvosira meg jogira mész, mint ahogy írták, sokat kell magolni. Ha viszont műszakira mész akkor ha jó a memóriád és már kurzuson megérted az anyagot, akkor egy minimális átolvasás elég.
2009. dec. 6. 14:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is gimis voltam, az érettségim elég jól sikerült, mindig szorgalmas voltam de az egyetemen megváltozott. Szorgalmi időszakban inkább a kisebb zh-kra tanultam, azok jól sikerültek, de mikor jött a vizsgaidőszak, összecsaptak a fejem felett a hullámok, igaz,hogy óráról órára tanultam, mégis nagyon nehéz volt. De túl lehet élni.
2009. dec. 12. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!