Még van esélyem bekerülni felső oktatásba, és esetleg tudósnak lennem?
Figyelt kérdés
Általános iskolában jó jegyeim voltak, de 8. osztályban elkezdtem sajnos rontani (3,8 as körüli volt az átlagom)
és most 10. osztályos vagyok 3-as átlaggal(minden fontos tantárgy 3 as,csak a szorgalmam miatt). Mondjuk úgy "észhez tértem" és rájöttem nem szeretném elb***ni az életemet és szeretném vinni valamire. Elsősorban a természettudományi tárgyak érdekelnek pl fizika,biológia, és valamilyen szinten a kémia is. Van még esélyem valamiben eszméletlenül jónak lennem? Vagy már lekéstem arról hogy pl jó fizikus legyek?
2014. jan. 28. 22:19
1/3 anonim válasza:
Nem késtél le semmiről. Az első lépést már meg is tetted, mégpedig hogy felismerted, hogy rossz irányba haladsz, és változtatni szeretnél. Ha tényleg érdekel a dolog, akkor nem lesz kínszenvedés a tanulás, úgyhogy mindent bele, hajrá! :-)
2/3 anonim válasza:
A középiskola utolsó két évének jegyei számítanak, szóval ezért is van még időd. Hajts mindig a lehető legjobb jegyekre, de ne parázz rá. Még időben vagy simán.
3/3 anonim válasza:
Iszonyat módon ráhasalsz a fizikára/kémiára/bioszra, ami tetszik, teszel egy nagyon jó emelt érettségit, aztán meg nagyon keményen tanulsz az egyetemen. TDK-zol, mesterre mész, kutatóprogramokban részt veszel, PhD-zel, kutatsz, írsz, tanárok mellé beszegődsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!