Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen a magyar emelt szintű...

Milyen a magyar emelt szintű érettségi?

Figyelt kérdés

Szóval mennyiben más, mint a középszint? Ha esetleg valakinek van tapasztalata vagy hallott róla valamit, megköszönném, ha megosztaná velem. :)

Hozzáteszem, hogy magyar szakra szeretnék menni, szóval ezért is szeretnék emeltezni. :D

2009. dec. 4. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt hlottam hogy nagyon nehéz, pláne a szövegértéses részek...
2009. dec. 4. 21:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
tesóm csinált emelt szintet. nehéz volt nagyon. nem csak azt kell tudni amit középiskolában tanítanak,hanem sokkal többet, és szivatós feladatok is vannak, amit vagy tudsz vagy életedben nem hallottál még róla. sokat kell rá készülni, rengeteget tanulni.
2009. dec. 4. 21:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én emelt magyaron voltam, és bátran kijelentem, hogy életem legrosszabb döntése volt. Szerintem egy középszintűt meg lehet úgy írni, hogy pontilag jobban kijöjj belőle. Én is magyar szakra akartam menni, de 62 % lett, ami ötös de kb. kitörölhetem vele. A műveltségi feladatsor nagyon nehéz, sok dolgot kell tudnod, egy adott személytől vagy korról, a fogalmazásoknál meg a tanáron múlik minden. Még szóbelin szerencsés voltam, annak köszönhető, hogy egyáltalán ötös lett. Ahol írtam, a többieknek sem sokkal fényesebb, szóval csak akkor ajánlom, ha nagyon nagyon biztos vagy magadban.
2009. dec. 4. 21:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen iskolába jársz.

Én egy elég erős gimibe járok, itt nem csak az emelt szintű anyagot kérdezik, hanem az egyetemiből is sok mindent, tehát így nyilván könnyebb, mintha az iskola csak középszintre készítene fel.

Másrészt, a dolgozatainkat gyakran emelt szintű gyakorlófeladatokból írjuk, így ezt szoktuk meg. Nemrég megnéztem a biológia középszintet, és nem tudtam volna megcsinálni. Az emelt szintűt pedig majdnem hibátlanra.

A magyar szakról viszont: nem sok tanár van aki azt mondja, hogy emelt szintű érettségit tegyél belőle. Nemrég összeült a suli összes magyar tanára, miután annyian panaszkodtak az érettségire, és nem tudták 100%-ra megírni. Ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy az értékelése nagyon szubjektív, így csak imádkozhatsz...

2009. dec. 4. 22:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a harmadikhoz, ugyanez volt a helyzet velem is. Én is magyar szakra járok azóta, de mindenkit lebeszélek az emelt magyarról.
2009. dec. 4. 22:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Akkor, azt hiszem, lemondok az emelt magyarról, és inkább koncentrálok a középszintre mindegyik tantárgyból... lehet, hogy így jobban kijövök. :D
2009. dec. 5. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!