Miért tanuljak? Van értelme?
Persze, van példa olyanokra, hogy diploma nélkül jól él, meg olyanokra is, hogy diplomával. Mindenki, csak azt nézi, hogy né az mennyit keres, annak mennyi pénze van. Azt senki nem látja, hogy akinek van diplomája az fele annyit dolgozik, mint egy diplomanélküli.
Sztem a diplomának nagyobb az értéke, mint egy WC papírnak, de ha te nem akarsz menni egyetemre ne tedd, mert ha nem szereted akkor úgyis ott fogod hagyni.
Azok kapnak jó munkát diploma nélkül akik felfedezték, hogy mit is szeretnek valójában és értik is meg tehetségesek is benne. Ha te is tudsz olyat és szereted is amit más nem tud akkor neked is fölösleges az egyetem.
személy szerint 18 vagyok, jövőre érettségizek, kovácsként tevékenykedek, és fémiparosként... ma ezt "iparművésznek" hívják, bár az iparművészeti egyetemen semmit nem tanítanak ehhez:D én konkrétan ebből fogok megélni így a hétvégi munkáimmal diákként össze szedem a havi 20-30 ezret... az tény hogy akkor reggel 6- este 8 ig is dolgozom...
De egyetemre mindenféle képen fogok menni! egyetemre azért mész mert érdekel amit tanítanak! ott nincsen olyan hogy kötelező... Érdekel az írás újságírás ezt hobbi szinten szeretném majd űzni, ezért töri szakra megyek majd az ELTE-re (igen nem vagyok egy hülye gyerek) de egy egyetemi tanár keres maximum havi 240-et (de majdnem a hét minden napján dolgozik, tanít ír... stb egy jó fémiparos megkeresi a havi 700 at... nekem ennyi elég...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!