Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért tanuljak? Van értelme?

Miért tanuljak? Van értelme?

Figyelt kérdés
Kicsit gondolkoztam,rohadtul nem akarok tanulni (nem lustaságból). Egyszerűen nem látom értelmét...csomó ismerősöm van,akinek van diplomája is,25-30 éves koráig tanult és mégis sz*rt lapátol egy üzemben. (matek korepetáló tanárom). van 2 haverom is,akinek van egy érettségije a másiknak meg 8általánosa és gyönyörűen élnek. Van olyan,amelyik autószerelő,burkoló,kőműves...gyakran lenézett szakmák de amikor elmentem hozzájuk,azt mondtam,hogy ez vicc. Sokkal jobban élnek,mint azok,akik a fél életüket elba**ták az iskolában és szó szerint a semmiért tanultak. Valaki győzzön meg róla,hogy miért is tanuljak?
2009. dec. 3. 11:13
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
Az országunk rákfenéje, hogy egyre lejjebb viszik a felsőoktatási ponthatárokat és így mindenki továbbtanul, az is akinek nincs kedve, de megy mert bekerül... Szerintem ha nem akarsz ne tanulj tovább! Lassan elfogynak a legkeresettebb szakemberek, vízvezeték szerelők, villany szerelők... És mivel már kevesen vannak nagyon jól lehet vele keresni, mert annyit kér amennyit nem szégyenl, mert úgyse nagyon van más, aki meg tudná csinálni, mivel mindenki csak a marketinghez, meg a humánerőforrásokhoz ért, mert ma az a divat... Egyszóval ha nem akarsz ne tanulj! nagyon is jól meg fogsz élni egy szakmából is!
2009. dec. 3. 14:33
 12/13 anonim ***** válasza:

Persze, van példa olyanokra, hogy diploma nélkül jól él, meg olyanokra is, hogy diplomával. Mindenki, csak azt nézi, hogy né az mennyit keres, annak mennyi pénze van. Azt senki nem látja, hogy akinek van diplomája az fele annyit dolgozik, mint egy diplomanélküli.

Sztem a diplomának nagyobb az értéke, mint egy WC papírnak, de ha te nem akarsz menni egyetemre ne tedd, mert ha nem szereted akkor úgyis ott fogod hagyni.

Azok kapnak jó munkát diploma nélkül akik felfedezték, hogy mit is szeretnek valójában és értik is meg tehetségesek is benne. Ha te is tudsz olyat és szereted is amit más nem tud akkor neked is fölösleges az egyetem.

2009. dec. 6. 15:05
 13/13 anonim válasza:

személy szerint 18 vagyok, jövőre érettségizek, kovácsként tevékenykedek, és fémiparosként... ma ezt "iparművésznek" hívják, bár az iparművészeti egyetemen semmit nem tanítanak ehhez:D én konkrétan ebből fogok megélni így a hétvégi munkáimmal diákként össze szedem a havi 20-30 ezret... az tény hogy akkor reggel 6- este 8 ig is dolgozom...

De egyetemre mindenféle képen fogok menni! egyetemre azért mész mert érdekel amit tanítanak! ott nincsen olyan hogy kötelező... Érdekel az írás újságírás ezt hobbi szinten szeretném majd űzni, ezért töri szakra megyek majd az ELTE-re (igen nem vagyok egy hülye gyerek) de egy egyetemi tanár keres maximum havi 240-et (de majdnem a hét minden napján dolgozik, tanít ír... stb egy jó fémiparos megkeresi a havi 700 at... nekem ennyi elég...

2010. ápr. 8. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!