Jó tanács a felvételire?
Szia!:) Én is idén felvételizek, már nagyon izgulok a holnapi nap miatt. Összegyűjtöttem ide mindent, amit nekem eddig javasoltak:
-Vigyél magaddal csokit és sima vizet, ne üditőt. Ezektől jobban fog majd az agyad.
-Ma már ne tanulj, hanem inkább pihenj. Esetleg ha valami nagyon idegesít, akkor nézz utána. De semmiképpen se magolj késő estig, már nincs értelme csak fáradt leszel.
-Ha gondolod, ma még menj el valamit sportolni pl. futni. Ez oxigént termel az agyadban.
-Amikor írod a dolgozatot, ne akadj le egy feladatnál hanem inkább menj tovább, azokat csináld meg először amiket biztosan tudsz. Utána menj végig még egyszer, és akkor gondolkodj a nehéz feladatokon.
-Ha pánikba esel, akkor állj meg egy pillanatra, csukd be a szemed és vegyél 3 mély levegőt. (Ezt a matektanárom mondta.) Utána nyugodtan folytasd.
Én is nagyon izgultam tavaly, de a olyan kedves volt mindenki a környezetemben. :)
Először mindig a könnyebb feladatokat végezd el, vezess le szépen minden, szöveges válasz stb.
Én jó pár feladatsort végiggyakoroltam, de persze ugyanolyan feladat szinte nem is volt a felvételin. Egyenletek, és átszámítások többnyire mindig szoktak lenni, meg logikai kérdések. Térfogat vagy terület számítás..
Magyarban nyelvtanra épülő kérdések, fogalmazás, ahol nagyon figyelj a helyesírásra és a kifejezésekre.
Vigyél enni, inni valót, lesz szünet, szóval tankolj be, kell az erő :D
Talán magyart írtok elsőnek, aztán matekot, nálunk legalább is így volt. Én nem örültem neki, jobb lett volna a nehezén (nekem a matek kicsit nehezebben megy) túl lenni.
Eléggé remegtem, pedig nem is volt miért félnem :) Sok szerencsét hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!