Nem megy a tanulás, mit tegyek?
Tudni kéne, hogy milyen tanulási típus vagy, nem csak a vizuális létezik. Nekem a fennhangon tanulás (mintha én akarnám prezentálni az anyagot) és járkálás segít sokat, ha valamit nagyon kell tudni, akkor nem elég csak felismerés szintjén (elolvasni), hanem meg is kell fogalmazni, így könnyebben adod vissza vizsgán.
2014. jan. 16. 08:50
2/12 A kérdező kommentje:
Eddig én is úgy tanultam, hogy hangosan olvastam és járkáltam, de most nem megy. :(
Most úgy csinálom, hogy 30 perc tanulás-10 perc szünet-30 perc tanulás-10 perc szünet...
Számvitelt kell tanulnom, kb 150 oldal és 1 hetem van rá. Már hétfő óta tanulom, de inkább le se írom, hogy meddig jutottam. :(
Milyen típusú számonkérés lesz?
2014. jan. 16. 10:20
4/12 A kérdező kommentje:
Na akkor pont ugyanakkor államvizsgázunk:)
Én ma kezdem a tanulást, valószínűleg miután átolvastam a tételeket, kijegyzetelem egy külön füzetbe, és a kulcsfogalmakat tanulom meg az egyes tételekhez. Biztos minden tételhez van olyan anyag, amit el tudsz mondani önállóan.
2014. jan. 16. 10:31
6/12 A kérdező kommentje:
Úgy érzem, mintha az egész kínaiul lenne leírva. Próbálok pozitív lenni, de nagyon nehéz, mert tényleg semmit nem tudok.
Csak a lényeget tanulom, de valahogy nem sikerül megjegyeznem. Amit reggel megtanultam, már nem tudnám elmondani...
Annyira kínos lesz megbukni. :(
Hidd el, hogy ez az idegesség, ami leginkább gátol! Próbálj megnyugodni, az államvizsgán nem buktatásra mennek. Eddig csak eljutottál valahogy, vagyis mégis tudhatsz valamit.
2014. jan. 16. 11:33
8/12 A kérdező kommentje:
Remélem igazad van, köszönöm a biztatást. :)
Más lehetőségem úgy sincs, mint túlesni rajta.
Ez a 30 perc tanulás - 10 perc szünet úgy tűnik használ, valamivel könnyebb így. De sajnos pár óra múlva így sem emlékszem semmire. Az utolsó 1-2 nap már csak ismételni szeretnék, remélem akkor visszajön valamennyi.
Sok sikert az államvizsgádhoz, majd írd meg hogy sikerült! :)
Őszintén szólva szerintem be kéne venned egy negyed szem 0,25-ös xanaxot. Én konkrétan enyhe pánikrohamot kaptam tanulás közben, mert kegyetlenül túlstresszeltem magam (későb kezdtem el tanulni, na, ez van), utána hatott a gyógyszer és végre bírtam koncentrálni. Féleértés ne essék, nem erre bzítatlak, de nekem ez használt, mert egyrészt abbamaradt a stressz és képes voltam elhinni, hogy menni fog, meg tudom jegyezni az anyagot. Utána többet nem volt rá szükség.
2014. jan. 16. 17:51
Ma rám is rámjött egy kisebb-nagyobb pánik, komolyan, nehezen lélegeztem, és borzasztóan le voltam taglózni(én vagyok az államvizsgázó sorstársad). Még szerencse, hogy ott volt a párom, és megnyugtatott. Szerintem egyszerűen azért félünk jobban ettől a vizsgától, mert államvizsgának hívják. Bármilyen közönséges vizsgára fel tudnék készülni akár 3-4 nap alatt is, de ezen túlpörgetem az agyam (ráadásul van még egy szakom mellette, ott meg vizsgáim is vannak). Jó lesz az államvizsga, túlesünk rajta, azután hawaii, dizsi, jegyzeteket elégetni.
2014. jan. 16. 23:14
Kapcsolódó kérdések: