A magyar szak elvégzésével dolgozhatok "magyar tanárként", avagy ahhoz egy mesterszakra is szükségem van?
Figyelt kérdés
Elnézést, ha a kérdés egyértelműnek tűnik, de több egymásnak ellentmondó információt is találtam.2014. jan. 7. 11:00
2/8 anonim válasza:
Sehogy se jó. Tavaly óta a tanárképzés osztatlan, nincs külön alap- és mesterszak. Nem magyar szakra, hanem osztatlan tanár szakra kell jelentkezned.
3/8 A kérdező kommentje:
Szóval, a magyar szakkal már megszűnt annak a lehetősége, hogy az ember tanár is lehessen. Értem. Köszönöm!
2014. jan. 7. 13:04
4/8 anonim válasza:
Pontosan :) Bár azt hozzáteszem, hogy elég képlékeny még a rendszer, mivel a 2013 szeptemberében induló képzésekkel jött a változtatás, így akik most kezdtek valamilyen szakot, még van lehetőségük valahogy átkerülni majd tanárira, de lényegében senki sem tud semmit, katasztrofális a szervezés.
5/8 A kérdező kommentje:
"dejó" :D
Hát köszönök mindenféle infót, szóval akkor "lehet ezzel is, lehet azzal" de aztán meg "lehet, hogy nem". Micsoda remek kilátások! ;) :D
2014. jan. 7. 13:23
6/8 anonim válasza:
ha felvetted a 10 pedagógiai kreditet és van olyan master szak ahol egyszakos magyartanárként tudsz végezni, akkor igen, ha nincs, akkor már csak az osztatlan tanárszakot tudod elvégezni.
csak alapszakkal nem lehet tanítani.
7/8 A kérdező kommentje:
Érdekes ez, idén jelentkeznék és nem tudom, hogy mire elvégzem (az 3 év) marad-e mester, amivel lehet tanítani. Magában a magyar szak jobban érdekelne, de a tanári meg szerintem nem árt ott van az ember zsebében, egy magyar szakkal nem életbiztosítás pályát kezdeni (de mit tehetek, ha 0 a reálbeállítottságom? :D), tanárként pedig azért könnyebb valamivel elhelyezkedni. Szóval a régi rendszer talán szimatikusabb, de most ezzel kell főzni. Köszönöm srácok a válaszokat! :)
2014. jan. 7. 13:32
8/8 anonim válasza:
Ha még érdekel a dolog: én 2012-ben iratkoztam be. Nálunk aki tanár akar lenni, annak igen, mennie kell mester szakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!