Milyenek a nappalisok az egyetemeken?
Levelezős vagyok. Elég rosszakat hallottam a tanároktól a nappalisokról...állítólag alig van közöttük államis, sokan felelőtlenül felvették a diákhitelt és letojják a tanulást...Persze ez is csak egy-egy vélemény és nem lehet tudni az igazságot, éppen ezért kérdezem itt.
Lehetett e ilyen hatással az emberekre az, hogy fizetős lett majdnem az összes szak?
Hol lett fizetős majdnem az összes szak? MINDEN, ismétlem MINDEN szakból van államilag támogatott, és a tavalyi jelentkezők több, mint 70 %-át fel is vették államira.
Trehány és gané emberek mindenhol vannak, nem lehet ezt nappalisokhoz kötni...
Most a 18-24 éves korosztály jellemrajzára vagy kíváncsi, vagy mi?
Azt meg honnan veszed, hogy "alig van közöttük államis"? Valami nők lapján szocializálódott morgós nyugdíjas a levelezős tanárod?
Tény, hogy a többsége lusta, de borzalmasan.
És tény, hogy sok órán nem figyelünk. Nálunk ráadásul katalógusos majdnem minden előadás, ami unalmas és nincs értelme. Ezeken előkerülnek a jegyzőkönyvek, rejtvényújságok, regények, szókeresők.
Tény, hogy kevés van, aki a maximumot hozza ki magából tanulás terén. Az emberek nagy része a kreditekért tanul és az ösztöndíjért, nem magáért a tudásért.
De ettől még se általánosítani nem kellene a tanáraitoknak, se lenézni a nappalisokat.
Ők se voltak különbek...!
Nálunk pl. az egyik tanár közölte, hogy a zh-i rosszul sikerültek, mert nem tanult évközben, hanem mozizott, pasizott. Vizsgaidőszakban tanult csak, és akkor szerzett jó jegyeket.
Az emberek nagy része lusta, nem különb.
Nem általánosítok, ez csak egy sarkított példa, nyilván nem minden nappalis ilyen és nem minden szak fizetős. Én is nappalis voltam anno és senki se volt egy stréber állat, de azért nem voltak halál lusta, használhatatlan emberek...
Csak azért jóval több lett a fizetős szak, kevesebb az államis, mint pl 2009-ben és nem tudom, ez mennyire ronthatott a helyzeten.
Gondolom ez nagyon változó egyetemenként, szakonként.
A BME-n nincs ilyen (max 10-20%), ide túlnyomórészt olyanok járnak, akiknek céljaik vannak. Nálunk általában nincs is levelezős képzés, általában csak a nappalit indítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!