Mi értelme van megtanulni kívülről a verseket? Mi célt szolgál?
Hogy fejleszd a memóriádat és a tanulási késségedet.
Illetve vannak, akik lenéznek, ha nem tudsz fejből 5 verset minimum (mert ez "alapműveltség"), de személy szerint én nem osztom ezt a véleményt.
A "fejleszd a memóriát" egy meglehetősen kamu indok, mert elsősorban nem a szó szerinti magolásra van szükség az életben.
Viszont a versmondás egy szép dolog, fejleszti a szónoki képességet, és papírról nem igazán lehet jól űzni, ezért meg kell tanulni. A jó tanár fel is mondatja, nem papíron kéri számon.
Telefonszámok, pinkódok? Lehet, hogy főként nem szószeirnt kell megtanulni, de főként nem is verseket kérnek számon.
Nem tudom hol hogy megy, de nekünk egy évben kicsivel több, mint 5 verset kellett megtanulni. Azért az nagyon nem domináns része a tananyagnak, arányos azzal, hogy többnyire nem szószerint kell megjegyezni dolgokat.
Másrészt a szónoki képességre pedig ugyanezt lehet mondani: alapvetően nem szószerint betanult szövegek szóbeli előadására lesz szüksége az embernek, hanem arra, hogy tudjunk érvet alkotni helyben és azt szóben rendesen előadni. Ennek gyakorlásást ezerrel támogatnám a versmondás helyett, mert ez sokkal fontosabb annál.
Nem tudom hanyadikos vagy, de ne panaszkodj. Nekünk 20 kötelezőnk volt idén + 2 választható. Mindegyikből kell tanulni részletet. Egyébként arra jó, hogy növeld az alapműveltségedet. Szeresd meg a verseket, akkor nem lesz gond.
14L
11-es vagyok gimnáziumban. Nekem is meg kellett tanulnom a 8. osztály végén levő vizsgára annyi verset plusz a két választhatót, szóval nem panaszkodom! ;)
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!