Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » ELTE- TÓFK - tanítói pálya-...

ELTE- TÓFK - tanítói pálya- vélemények, tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Véleményeket szeretnék kérni erről a suliról és szakról. Milyen tárgyak vannak? Mennyire nehéz? Milyen kezdőfizetés várható? Mely művelődési szakpár választásával lehet legkönyebben elhelyezkedni? A zene és ének szakhoz mennyire szükséges a képzett hang?

Köszi a válaszokat előre is :)

2009. nov. 28. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én 2001-ben végeztem, az akkori tapasztalataimat szívesen megosztom.

Úgy készülj, hogy ez egy sűrű tanmenetű iskola, azaz nem heti 4 óra előadás van, mint más szakon... (barátnőimnél így volt)

Hetente videonézés órákról, aztán óralátogatás, majd óratartás.

Hogy mennyire nehéz, az tőled függ. Bár amit majd oktatnod kell, maga nem nehéz, hiszen az általánost szinte mindenki elvégezte, elég sokrétű.

Ha jól tudom, a diplomás minimálbér 100 000 Ft, innen kezdenél-bruttóban. Állást nem a legkönnyebb találni, volt hely, ahová vagy 80-an jelentkeztek. Az iskolákban sem könnyű a helyzet, szinte már mindent lehet, és sokszor a vezetőség sem a tanító pártján áll.

Elkötelezettek előnyben! :)

Talán nyelvtanárt keresnek a legtöbben és informatikust. Ének szakhoz tisztán kell énekelni, és nem árt ha értesz kissé a kottához, de megtanulod. Egy hangszeren tudni kell legalább alapfokon játszani a 4. év végére, a legtöbben furulyázni tanulnak, az nem olyan szörnyű, csak az ősöknek... :)))

Anno 10 szakból lehetett választani, tehát 4. osztályig mindent kell tanítani, és +2-re a választottat. Én testnevelésre jártam, hogy mozogjak is, nekünk több táborunk is volt.

Mi érdekelne még?

2009. nov. 28. 19:17
 2/5 A kérdező kommentje:

Fel tudnánk venni a kapcsolatot?

Írnál nekem egy privát mailt légyszives?

2009. nov. 28. 19:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem konkrétan az ELTE,hanem a tanítói pályával kapcsolatban írok. Nagyon sok tanító végzettségű állástalan pedagógus van, de ha jól választod meg a szakpárt, akor megkönnyítheted az elhelyezkedésedet. Én a magasabb óraszámú (matek, magyar, angol, bármilyen nyelv). Mindenképpen érdemes mellette/utána elvégezni a következő szakok közül valamelyiket: logopédus, fejlesztőpedagógus, gyógypedagógus. Az ének szakirány választása esetén akár még szolfézst is taníthatnál iskolában . Remélem, tudtam segíteni!

2009. nov. 28. 21:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Akarom mondani, a magasabb óraszámúakat javasolnám. Lemaradt :)
2009. nov. 28. 21:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyébként régen ez az intézmény volt a Budapesti Tanítóképző Főiskola, amíg el nem kezdték az integrálást.

Nem kiírva, hogy lehet neked privit küldeni.

Ide is szívesen válaszolok, ha van konkrét kérdésed.

2009. nov. 28. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!