Tlboroka kérdése:

Milyen egy felvételi?

Figyelt kérdés
Most vagyok hetedikes, és nagyon sokat szoktam gondolkozni agimin meg stb stb. És az a helyet hogy nemmtudom igazából, "milyen" egy felvételi. Tehát, hogy ezek az írásbeli (bár erről se tudok sok mindent, mi van benne stb.), meg szóbeli meg ezek hogy hogy vannak? Meg ráadásul, láttam egy csomó ilyen központi meg ilyenek, és csak néztem, hogy ez mi. Szóval nagyon nagyon örülnék ha valaki felvilágosítana :o Előre is köszönöm szépen a válaszokat.

2013. dec. 30. 10:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia :)

Tavaly felvételiztem, szóval még frissek az élmények. Minden nyolcadikos tanulónak meg kell írnia egy központi felvételi feladat sort, matek, és magyar tantárgyból. Ha olyan sulit választasz, ahol csak a jegyek számítanak, nem muszáj megírnod, de érdemes mert ha nem vennének fel oda, akkor nincs más lehetőséged. SZóval a felvételi elvileg nem nehéz mert csak a tanult anyagot kéri számon feladatokba foglalva. Pl itt vannak feladatsorok, próbálj megoldani 1-2-őt :) [link]

Szóbeli felvételi februártól van azt hiszem, de ez iskolánként változó. Általában magadról kérdeznek, az előző iskoláról, de van ahol mondjuk matekot is meg magyart is. Nekem szöveget kellett felolvasnom és abból kérdezgettek. Ha olyan sulit választasz és azon belül olyan szakot ahol idegen nyelven is kell szóbelizni akkor arra is készülj fel, Nekem témák voltak megadva amikre fel kellett otthon készülni és a szóbelin húztál egyet utána pedig képleírás :) Ha kérdésed van vagy valami nem érthető kérdezz nyugodtan

2013. dec. 30. 15:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi-köszi! ^^ Nagyon sokat segítettél :)) Nagyon szépen köszönöm. :)
2013. dec. 31. 09:29
 3/6 A kérdező kommentje:
De szóval akkor ez a központi olyasmi mint egy kompetencia felmérés?
2013. dec. 31. 09:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Mondhatjuk, csak annál egy kicsivel rövidebb, és ez számít is valamit :D
2013. dec. 31. 13:38
 5/6 A kérdező kommentje:
:DDDD nagyon köszi! ^^
2014. jan. 2. 20:10
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Nyugi szar lesz el fogod baszni :) Sok sikert
2014. jan. 16. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!