Milyen egy felvételi?
Szia :)
Tavaly felvételiztem, szóval még frissek az élmények. Minden nyolcadikos tanulónak meg kell írnia egy központi felvételi feladat sort, matek, és magyar tantárgyból. Ha olyan sulit választasz, ahol csak a jegyek számítanak, nem muszáj megírnod, de érdemes mert ha nem vennének fel oda, akkor nincs más lehetőséged. SZóval a felvételi elvileg nem nehéz mert csak a tanult anyagot kéri számon feladatokba foglalva. Pl itt vannak feladatsorok, próbálj megoldani 1-2-őt :) [link]
Szóbeli felvételi februártól van azt hiszem, de ez iskolánként változó. Általában magadról kérdeznek, az előző iskoláról, de van ahol mondjuk matekot is meg magyart is. Nekem szöveget kellett felolvasnom és abból kérdezgettek. Ha olyan sulit választasz és azon belül olyan szakot ahol idegen nyelven is kell szóbelizni akkor arra is készülj fel, Nekem témák voltak megadva amikre fel kellett otthon készülni és a szóbelin húztál egyet utána pedig képleírás :) Ha kérdésed van vagy valami nem érthető kérdezz nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!