Érettségire hogyan kell tanulni? Mármint az pl. megkapjuk a tételeket, de csak azt kell megtanulni, vagy el kell kezdeni tanulni az egész mindenséget előről amit az elmúlt 4 évben tanultunk?
Lassan érdemes nekiállni átvenni az elmúlt négy év anyagát. Ha megtanultad, nem kell újratanulni, csak néhányszor átolvasni. Én pl. fogtam a négy törikönyvet és kétszer végigmentem rajtuk.
Amikor megkapjátok a tételeket, saját kezűleg dolgozd ki őket. Nem kell túl részletesen, vázlatosan is elég. A lényeg, hogy te csináld. Addigra kb. meg is tanulod. Ha néhányszor fel is mondod magadnak, tuti nyerő vagy.
Én úgy látom, hogy az érettségi annyira röhejes, hogy jóformán nem is kell az a tudás, amit 4 (vagy esetleg 5, vagy még több) év alatt megtanultál/tanítanak; ha tudod, az se baj, könnyebb lesz az érettségi, de
-magyarból szövegértés+ vagy érvelés, vagy műelemzés, vagy összehasonlítás van; ezekhez csak az elemzés módszerei kellenek
-töriből annyi segédanyagot adnak, hogy lehetetlen nem jóra megírni
-a matek azért egy kicsit húzósabb ilyen szempontból; ugyan függvénytáblát használhatsz, de azért azt is kell tudni, hogy melyik képletet mikor és hogy kell használni, de az is megírható egy 3-asra csak a függvénytáblából (meg egy kis gondolkodás sem árt hozzá).
-talán az angol az, amire kell inkább készülni, de ha valakinek megy az angol, annak nem sok dolga van vele.
-a szabadon választottaknál nem tudom mi a helyzet; én fizikából érettségiztem, ott az első rész "tippelős", a második résznél pár darab számolós feladat van, ennyiből áll az érettségi.
Szóbelire azokat a tételeket kell tudni, amiket a tanár (vagy emelt szintű esetén az Oktatási Hivatal) meghatározott, de gondolom középszintre mész, ott a saját tanáraid érettségiztetnek, akik elnézők, szóval ha magabiztosan mondod a rizsát, akkor a tanárod bólogat, ha meg a vizsgabiztos nem olyan szakos, akkor nem fog belekötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!