Hol lehetne szakmai gyakorlatozni? A Többi lent.
Turisztikai szervező, értékesítő képzésen vagyok, és eljött az idő a szakmai gyakorlathoz szükséges hely megkereséséhez.
Gyakorlati hely lehet: szálloda, utazási iroda, múzeum, légitársaságoknál,hajón.
A gond az, hogy egyik helyen sincs ismerősöm, hogy helyet tudjak kérni magamnak.
Esetleg van köztetek olyan, aki ebben, vagy ehhez a szakmához hasonló képzést folytatott? És tudna tanácsot adni, hogy hol érdemes próbálkoznom a jelentkezéssel? Leginkább Budapest és/vagy a Balaton környékén szeretnék, ahol lehetőleg szállást is adnának?
Előre is köszönöm azoknak, akik megpróbálnak, vagy tényleg értelmes választ adnak.
Kedves Akvyr!
Sajnos kimaradt az életemből az ilyen ismerősök keresése. De azzal sem lennék előnyben, ha lenne, mert lehet, hogy egy sz@rházi alak vagyok, de szeretném rendesen végigdolgozni azt az egy hónapot. És csak egyszerű tanácsot kértem azoktól, akik ehhez hasonló szakmában vannak, hogy hol érdemes próbálkozni, melyik szállodában.
Mielőtt elmondasz mindennek, már elkezdtem kiküldeni a jelentkező emaileket több szállodába is.
Ez nem a kapcsolatszerzésen múlik. Gyakorlati helyeket, meg egyáltalán munkát sem kimondottan kapcsolatokkal lehet szerezni, persze azzal is.
Egyébként az emaileket szerintem ne nagyon küldözgesd. Inkább személyesen kellene elintézned. Emailekre és telefonokra nem nagyon szoktak válaszolgatni. Amit tudsz, azt mindig személyesen intézd el, az a legtisztább és legcélravezetőbb.
Nem egyetemre járok, hanem sima OKJ-képzésen veszek részt. És nem munka kell, hanem egy szakmai gyakorlatos hely, mert csak szakmai gyakorlattal kezdhetem meg a vizsgámat. Ami-ha jól emlékszem- 160 óra.
Ezt a kérdést meg azért írtam ki, hátha tud valaki tanácsot adni, mert a suliban csak annyit mondtak, hogy február 21-ig találni kell egy helyet, semmi mást. Persze, az is jó tanács, hogy legyenek kapcsolataim, meg a többi, amit leírtatok, de az nem "repít" engem közelebb ahhoz, hogy találjak egy gyakorlatos helyet. Én is hibás vagyok, hogy nem alakítottam ki egy ilyen ismerőscsoportot magam körül, de az utolsó pillanatban jött ez a turisztikás ötlet.
Akkor jövő hetet úgyis Pesten töltöm, akkor benézek pár szállodába, esetleg utazási irodába.
Annyit még tudnátok segíteni, hogy mit kell magammal vinnem a jelentkezésnél? magamon kívül? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!