Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hol lehetne szakmai gyakorlato...

Hol lehetne szakmai gyakorlatozni? A Többi lent.

Figyelt kérdés

Turisztikai szervező, értékesítő képzésen vagyok, és eljött az idő a szakmai gyakorlathoz szükséges hely megkereséséhez.

Gyakorlati hely lehet: szálloda, utazási iroda, múzeum, légitársaságoknál,hajón.

A gond az, hogy egyik helyen sincs ismerősöm, hogy helyet tudjak kérni magamnak.

Esetleg van köztetek olyan, aki ebben, vagy ehhez a szakmához hasonló képzést folytatott? És tudna tanácsot adni, hogy hol érdemes próbálkoznom a jelentkezéssel? Leginkább Budapest és/vagy a Balaton környékén szeretnék, ahol lehetőleg szállást is adnának?

Előre is köszönöm azoknak, akik megpróbálnak, vagy tényleg értelmes választ adnak.

2013. dec. 27. 19:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Miért nem mész be a legközelebbi szállodákba, ügynökségekbe, múzeumokba? Én ezt tenném a helyedben, aztán rákérdeznék a lehetőségekre.
2013. dec. 27. 20:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Egy szakon, ami kommunikációra és kapcsolatokra épít, nincsen egyetlen ismerősöd sem, aki turistákkal foglalkozik? Még egy free walking tour sem? semmi? Mégis mit csináltál eddig? bebaszás és másnaposság rotálása? Lehet kapsz valami fizetetlen raktáros melót egy szállodában (tanárok, vagy kitartó e-mailezgetés segítségével), de ha nem kezdesz gyorsan változtatni, akkor szerintem ezt az egész diplomát lehúzhatod a klotyón.
2013. dec. 27. 20:40
 3/9 A kérdező kommentje:

Kedves Akvyr!

Sajnos kimaradt az életemből az ilyen ismerősök keresése. De azzal sem lennék előnyben, ha lenne, mert lehet, hogy egy sz@rházi alak vagyok, de szeretném rendesen végigdolgozni azt az egy hónapot. És csak egyszerű tanácsot kértem azoktól, akik ehhez hasonló szakmában vannak, hogy hol érdemes próbálkozni, melyik szállodában.

Mielőtt elmondasz mindennek, már elkezdtem kiküldeni a jelentkező emaileket több szállodába is.

2013. dec. 28. 08:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez nem a kapcsolatszerzésen múlik. Gyakorlati helyeket, meg egyáltalán munkát sem kimondottan kapcsolatokkal lehet szerezni, persze azzal is.

Egyébként az emaileket szerintem ne nagyon küldözgesd. Inkább személyesen kellene elintézned. Emailekre és telefonokra nem nagyon szoktak válaszolgatni. Amit tudsz, azt mindig személyesen intézd el, az a legtisztább és legcélravezetőbb.

2013. dec. 28. 13:03
 5/9 anonim ***** válasza:
A kapcsolatok alatt ne a jellemző magyar simliskedést értsétek, hanem valódi szakmai kapcsolatokat, kölcsönös elismertséget, stb. Ne mondjátok már, hogy az, hogy 200 üzletember, kutató és híres akadémikus van a Linkedin kapcsolataim között egyetemistaként, és naponta látom a legjobb európai álláslehetőségeket, amiket hirdetnek, nem könnyíti meg az eljövendő életemet. Persze ehhez le is kellett tenni az asztalra dolgokat, saját kutatásokat, projekteket és ezekről beszámoló konferencia előadásokat. Így működik az élet. Posztoló, jól csináltad, hogy billentyűzetet ragadtál, biztos találsz majd valamit néhány hétre, viszont a hosszú távú prioritásokat kicsit tedd helyre. A suli önmagában semmit nem ad sajnos, magadnak kell kikaparnod a gesztenyét. Ha tudsz válogatni, akkor minél jobban csengő helyre menj (talán még akkor is, ha a meló szarabb, vagy nem fizet) mert ez lesz az első sor az önéletrajzodban.
2013. dec. 28. 13:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Egy zsenivel van dolgunk!
2013. dec. 28. 13:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem egyetemre járok, hanem sima OKJ-képzésen veszek részt. És nem munka kell, hanem egy szakmai gyakorlatos hely, mert csak szakmai gyakorlattal kezdhetem meg a vizsgámat. Ami-ha jól emlékszem- 160 óra.

Ezt a kérdést meg azért írtam ki, hátha tud valaki tanácsot adni, mert a suliban csak annyit mondtak, hogy február 21-ig találni kell egy helyet, semmi mást. Persze, az is jó tanács, hogy legyenek kapcsolataim, meg a többi, amit leírtatok, de az nem "repít" engem közelebb ahhoz, hogy találjak egy gyakorlatos helyet. Én is hibás vagyok, hogy nem alakítottam ki egy ilyen ismerőscsoportot magam körül, de az utolsó pillanatban jött ez a turisztikás ötlet.

Akkor jövő hetet úgyis Pesten töltöm, akkor benézek pár szállodába, esetleg utazási irodába.

Annyit még tudnátok segíteni, hogy mit kell magammal vinnem a jelentkezésnél? magamon kívül? :)

2013. dec. 28. 18:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Önéletrajz, sulis igazolás, jobb szállodákba szerintem erkölcsit is kérhetnek.
2013. dec. 28. 18:59
 9/9 anonim válasza:
Szia! én is ilyen szakon vagyok és nekünk az osztály fönökünk azt tanácsolta h menjünk be egy központi utazási irodába ahol tudnak erről nekünk információt adni, annyi különbség van h nekünk az aki foglalkozik a sulinkban a szakmai gyakorlatokkal azt mondta h utazási irodába vagy tour inform irodába lehet menni gyakorlatra. de egy szállodánál is azt tanácsolom hogy valamelyik szállodalánchoz menj be ahol tudnak segíteti például a belvárosban a nyugatinál a béke szálló vagy a blaha lujza téren a boscolo vagy mercurba ezeket tudom neked tanácsolni és ott a szálloda vezetöt keresd meg ők tudnak neked segíteni ahogy a központi utazási irodákban is álltalában a vezetőket kell keresni.
2014. jan. 11. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!