Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a meoriterek pedagógiai...

Mi a meoriterek pedagógiai értelme?

Figyelt kérdés
Miért adnak fel rövidebb-hosszabb verseket otthoni tanulásra? Mire jó ez, mi haszna, főleg akkor, ha csak a dolgozatra tanulod meg, és utána el is felejted?
2009. nov. 26. 19:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A memóriát lehet fejleszteni vele. Ha valamit tisztességesen megtanulsz, akkor nem csak másnapig marad a fejedben, hanem később is vissza tudod mondani.
2009. nov. 26. 19:16
 2/7 anonim ***** válasza:

-Tornáztatod az agyad

-Nem kéne őket elfelejteni,mert műveltséghez hozzátartozik,hogy ismerj bizonyos verseket (kívülről),magyar érettségin szintén ajánlott idézni belőlük

-Könnyű jegyszerzési és jegyadási lehetőség

2009. nov. 26. 19:17
 3/7 anonim ***** válasza:
A memóriát fejleszti, később könnyebben tanulsz olyan dolgokat, amikre szükséged van.
2009. nov. 26. 19:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát, ha a tömör véleményemet kérdezed, azt mondom: semmi. Kicsit hosszabban: gyerekkínzás. Még hosszabban: fejleszti a memóriát, az azért kell az életben, meg a továbbtanuláskor, műveltséget ad, néha olyan jó idézni néhány sort, meg vannak szép versek is, amiket az ember élvez. De minimum választási lehetőséget kellene adni, ha a kötelező vers nagyon nem fekszik valakinek. Én például Adytól A föl-földobott kő címűt teljesen képtelen voltam megtanulni, irtóztm tőle, miközben más verseket magamtól is addig olvasgattam, amíg nem másztak be a fejembe.
2009. nov. 26. 19:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem meg éppenhogy nem gyerekkínzás!Potya 5-ös!Egy délután alatt bemagolod,oszt kapsz rá egy 5-öst,ez marha nagy kínzás,mondhatom.És az a jegy egyenértékű az olyan jegyekkel,amit 100 oldalnyi anyagból írsz témazáróból.Csak az nyilván nem lesz 5-ös,mer ki bír megtanulni 100 oldalt?Én el se bírnám olvasni:D
2009. nov. 26. 19:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Fejleszti: az olvasási készséget, szókincset, szövegértelmezést, figyelem mindhárom összetevőjét, tanulási képességeket, tanulási technikákat, memória mindhárom összetevőjét, beszédkészséget, retorikai készséget, általános és szakműveltséget, érzékelést, feladattartást, feladattudatot... egész sok mindenre jó ám
2009. nov. 29. 11:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Ráadásul még nevelnek is.
2009. nov. 29. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!