Mi a meoriterek pedagógiai értelme?
Figyelt kérdés
Miért adnak fel rövidebb-hosszabb verseket otthoni tanulásra? Mire jó ez, mi haszna, főleg akkor, ha csak a dolgozatra tanulod meg, és utána el is felejted?2009. nov. 26. 19:01
1/7 anonim válasza:
A memóriát lehet fejleszteni vele. Ha valamit tisztességesen megtanulsz, akkor nem csak másnapig marad a fejedben, hanem később is vissza tudod mondani.
2/7 anonim válasza:
-Tornáztatod az agyad
-Nem kéne őket elfelejteni,mert műveltséghez hozzátartozik,hogy ismerj bizonyos verseket (kívülről),magyar érettségin szintén ajánlott idézni belőlük
-Könnyű jegyszerzési és jegyadási lehetőség
3/7 anonim válasza:
A memóriát fejleszti, később könnyebben tanulsz olyan dolgokat, amikre szükséged van.
4/7 anonim válasza:
Hát, ha a tömör véleményemet kérdezed, azt mondom: semmi. Kicsit hosszabban: gyerekkínzás. Még hosszabban: fejleszti a memóriát, az azért kell az életben, meg a továbbtanuláskor, műveltséget ad, néha olyan jó idézni néhány sort, meg vannak szép versek is, amiket az ember élvez. De minimum választási lehetőséget kellene adni, ha a kötelező vers nagyon nem fekszik valakinek. Én például Adytól A föl-földobott kő címűt teljesen képtelen voltam megtanulni, irtóztm tőle, miközben más verseket magamtól is addig olvasgattam, amíg nem másztak be a fejembe.
5/7 anonim válasza:
Szerintem meg éppenhogy nem gyerekkínzás!Potya 5-ös!Egy délután alatt bemagolod,oszt kapsz rá egy 5-öst,ez marha nagy kínzás,mondhatom.És az a jegy egyenértékű az olyan jegyekkel,amit 100 oldalnyi anyagból írsz témazáróból.Csak az nyilván nem lesz 5-ös,mer ki bír megtanulni 100 oldalt?Én el se bírnám olvasni:D
6/7 anonim válasza:
Fejleszti: az olvasási készséget, szókincset, szövegértelmezést, figyelem mindhárom összetevőjét, tanulási képességeket, tanulási technikákat, memória mindhárom összetevőjét, beszédkészséget, retorikai készséget, általános és szakműveltséget, érzékelést, feladattartást, feladattudatot... egész sok mindenre jó ám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!