Kifizessem? Mit tegyek?
A titkárnők a suliban elrontották a diák igénylésemet, így ez nem indult el, így most nincs diákom, és nem tudnak kiállítani 24.-e utánra nekem ideiglenes diákigazolványt.
Én 24.-e után utaznék vissza vidékről Budapestre.
Vagy kifizetem a teljes díjat, vagy megbüntetnek, viszont nem az én hibámból alakult így a helyzet.
Tudok valamit csinálni, hogy ne nekem kelljen többletet fizetnem?
Ha nagyon fiatalnak tűnsz, nagy valószínűséggel nem fogják kérni a diákot (bár vannak olyan ellenőrök, akik még akkor is elkérik, ha egyértelmű...).
Ha nem töltötted be még a 16. életévedet, akkor még tanköteles vagy, így a személyiddel tudod igazolni a korod (igaz ez törvényileg nem támasztja alá azt, hogy te tényleg jársz iskolába, de az ellenőr meggyőzésében sokat segíthet).
Ha még otthon vagy, vigyél magaddal egy pár tankönyvet, füzetet, ezzel is mutatva, hogy te tényleg iskolás vagy.
Még elmondod a történeted, és akkor már szinte biztos, hogy nem fog kukacoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!