Melyik jobb? Egy erős iskolában gyengébbnek, vagy egy átlagos, esetleg rosszabb suliban a legjobbak közt lenni?
Nekem nem személyes tapasztalatom a dolog, de szerintem az utóbbi sokkal nagyobb hátrány lehet, mint végigküzdeni egy erős gimit.
Én erős suliba jártam, de nagyon jó eszem van, és nagyon szorgalmas vagyok, így tudtam teljesíteni a szintet. Viszont a nehezen tanuló húgomat ez eléggé megrémítette, hogy az ötösért ennyit kell tanulni, ezért ő elvből egy könnyű iskolába ment, mondván, ott majd motiválja, hogy sokkal jobban teljesít. Na, hát ez nem úgy jött össze, ahogy akarta.
1: Az iskola még a vártnál is rosszabb volt, szinte ciki, hogy ő tanul, és szeretne ötös lenni.
2: Kevés munka és energia befektetésével simán 4-es 5-ös tanuló abban a suliban, ezért kb. semmit sem küzd, csak akkor ül le tanulni, amikor holnap tz vagy felelés van. Jövőre érettségizik, és semmi tudat nincs benne azzal kapcsolatban, hogy erre előre kéne majd készülnie.
3: A gyengébb iskola ötös tanulója nincs egy szinten az erős iskola ötös tanulójával. Így elég sok az értetlenkedés, amikor a négyes-ötös gyerekek kettes-hármas érettségiket csinálnak, mert ezt a szintet üti meg az iskola.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Persze alakulhat máshogy is, de szerintem ez nem egy jó stratégia.
Én az alapján választottam sulit, h melyik van a legközelebb.
Egy közepes suli volt, nem volt semmi gond.
Ez meg az év hülyesége, h valaki 4 évig 5-ös, majd érettségin 2-est ir.
Tanárok elvből nem adnak rosszabb jegyet, főleg, ha tudják vannak tervei.
Na mindegy, én lazáztam, az egyetemen rá kellett kapcsolni, de nem volt vészes.
Persze, mert aki középsuliban nem nyalja mások seggét, annak soha nem lesz ismeretsége, egy életre elvágja magát.
No comment!
(Ez a "Csak komoly suliból érkezettek tudnak csak diplomát szerezni" meg az év vicce, ezekből bőven látszik, h rettentő korlátoltak vagytok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!