Szerintetek a Pécsi Tudományegyetem levelező szakára nagyon megterhelő lenne rendszeresen Pestről járni?
Havonta lennének az órák, de akkor gondolom péntek, szombaton.
Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?
Én levelezőn tanulok Pécsen, de én itt lakok, viszont elég sok évfolyamtársam jár távolabbról, köztük vannak akik vonattal Pestről, pedig ezen a szakon nem havi egy péntek-szombat van, hanem általában 2 hetente, és félévente 7 péntek-szombatos alkalom a szorgalmi időszak, mondjuk a vizsgaidőszakban nem mindegyikből kell vizsgázni, mert a tárgyak úgy feléből utolsó alkalommal kell.
Alapszakosoknak ugyanezen a karon meg hetente van, de csak szombat.
Te milyen szakon akarsz tanulni?
Köszi a válaszokat! :)
Én most itt Pesten járok fősulira, és az alapszak elvégzése után mennék szakirányú továbbképzésre, és egyedül Pécsen találtam olyat, ami érdekelne. :)
Munkavállalási tanácsadó szakirányú továbbképzésről hallottatok valamit?:)
Csak azért kérdeztem, hogy nem megterhelő-e, mert ha van pénteken pl. reggel 9-től, akkor már hajnali 5-kor szállhatnék vonatra, aztán szombaton megint?
Meg ha jól tudom, pénzben is sok a vonatjegy.
Vagy a buszjegy olcsóbb?
Jelentős árkülönbség nem lehet a busz és a vonat között, annyi, hogy a vonat több km, de mindkettőre van pótjegy. Vonatból csak az IC-vel érdemes menni ezen a vonalon, mert a "gyorsvonat" minden fánál megáll.
Mondjuk levelező diákigazolvánnyal van 50%-os kedvezményed lakhely és suli között (én hivatalosan szüleimnél lakok, ezért én is igénybe vettem sokszor).
Ja és gondolom ez a képzés FEEK-en van, na én egy időben azon a környéken laktam, és vasútállomástól nekem olyan fél óra volt gyalog, és a buszpályaudvar is nagyjából ugyanolyan messze van, szóval érdemes helyi buszra is felszállnod.
Hát fárasztónak biztos fárasztó lesz, de azért megjegyzem, az a kar nem a magas színvonaláról híres, és akkor még enyhén fogalmaztam...
Köszi a választ! :)
Hogy érted, hogy nem magas színvonalú?
Vannak tapasztalataid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!