Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valóban nem minden mérnöki...

Valóban nem minden mérnöki szak igazi mérnöki?

Figyelt kérdés

Mert szerintem nem minden szak mérnöki, de van, ami mást állít.

Szerintem a mérnök innovációval foglalkozik, fejleszt, tervez.

Ami ilyen "megmondóember" meg menedzser-szerű, az nem mérnök.

2013. dec. 7. 22:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ja, és ahhoz nem kell sok ész, hogy valaki elültessen egy sor tuját és befüvesítse az udvart, esetleg kiásson egy gödröt tónak. Ahogy egy halandó ember is ki tud cserélni egy villanykörtét, nem kell hozzá mérnök.
2013. dec. 11. 15:18
 12/15 anonim ***** válasza:
Az a villanyszerelő, amelyikről te beszélsz. Az keresi a fázist meg a nullát.
2013. dec. 11. 15:19
 13/15 A kérdező kommentje:

Mondjuk nekem a kertészmérnöki szak nem fáj.

Attól még, hogy nem múlnak rajta emberéletek (hol alszol, hol dolgozol, hogyan utazol, biztonságos-e), attól még lehet fontos.

Egy városban fontos egy szép park, egy múzeumnak fontos a szép arborétuma.

Nekem a műszaki menedzser (gazdálkodási mérnök), környezetmérnök és valamennyire a természetvédelmi mérnök fáj. Ezek: WTF??

2013. dec. 11. 16:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem se fáj. :D És nem is mondom, hogy felesleges (bár nem is a kimondottan fontos szakmák között tartom számon). Csak nem kéne már mindent mérnöki szakmának nevezni. Lassan oda jutunk, hogy megjelennek az OKJ-s mérnök képzések.
2013. dec. 11. 16:27
 15/15 A kérdező kommentje:
Ebben azért egyetértünk. :D
2013. dec. 11. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!