Egyetemek/főiskolák 'jelölése' úgy történik mint az általános iskolánál?
Tudsz jelentkezni neten kereszütl a felvi.hu-n és tudsz hagyományos postai úton is. Tavaly úgy volt, hogy meg kellett venni ezt a vastag kék könyvet, amiben az összes egyetem és fősuli benne volt minden szakkal együtt és abban volt két ilyen lap. Én jobban szerettem volna külön lapot venni, mert hát netről ki tudom nézni a rövidítéseket, más szükségem nem volt a kék könyvre, de itt Pécsen én sehol nem találtam lapot külön, se postán, se boltban, sehol, ahol amúgy állítólag lennie kéne, szerintem eleve nem is volt.
Na a lapon nagyon szépen olvashatóan, nagyon pontosan, nyomtatott betűkkel kell mindent kitöletni (ezért is jó, hogy két lap van, ha egyet elrontasz, van ott mégegy). Ha valamit nem tudsz, az iskolában biztos segítenek kitölteni. Vagy nem tudom, van ahol eleve a suliban töltik ki, én távos voltam, ezért én csak úgy simán bementem az iskolatitkárhoz és segített kitölteni amit nem tudtam. Valamennyit kell fizetni, asszem 5000 forint körül van, már nem emlékszem, a laphoz van csekk, azon be tudod fizetni. A csekknek van az igazoló része, azt le kell fénymásolni, és a kitöltött lappal együtt kell elküldeni. Ezért az összegért 1-3 helyet írhatsz a lapra, minden továbbiért fizetni kell. Mert pl. van három hely, ahova jó lenne ha felvennének, de nem tudod biztosra, hogy államira felvesznek, akkor ráírod először az államit, aztán a költségeset is. Fontos a sorrend, mindig az legyen előrébb, amit jobban szeretnél. Pl. most mondok egy példát, van X egyetem mondjuk környezetmérnöki szak, te leginkább oda akarsz menni, de jó lenne ugyan az Y egyetemen is, és ha nem vesznek fel államira, akkor jó fizetősön is. Ne ez már eleve négy variáció. Akkor először X egyetemen az adott szak, aztán ha a helyhez ragaszkodsz jobban, akkor X egyetemen ugyan az a szak, csak fizetősön, aztán Y egyetemen a szak államin, aztán Y egyetemen a szak fizetősön. De mondom, ez már négy, erre már pluszban rá kell fizetni, ne kérdezd mennyit, én csak három államit jelöltem be.
Amire nagyon nagyon figyelj, hogy mindent nagyon pontosan tölts ki, áthúzni nem lehet, végig nyomtatott betűkkel írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!