Régi: annak a tanévnek a vége, amelyikben a 18-at betölti.
Új: 16 életévének betöltéséig.
Ez van.
2013. dec. 6. 13:29
12/23 Andizsuzsi válasza:
Utolsó, nem jól tudod.
„A tankötelezettség a tanuló tizenhatodik életévének betöltéséig tart”
A tanév vége a Közoktatási Törvényben volt, a Köznevelési Törvény a betöltött 16. évhez köti a tankötelezettséget.
2013. dec. 6. 13:31
13/23 Andizsuzsi válasza:
80%-os válaszoló megelőzött.
Többször megnéztem, iskolatitkár vagyok, gyakorlatilag a Köznevelési Törvénnyel keltem és feküdtem, amikor bevezették. 45.§.(3)
2013. dec. 6. 13:33
14/23 anonim válasza:
És ez miért lett "kitalálva"
Ez most "jó" valakinek?
2013. dec. 6. 19:51
15/23 anonim válasza:
Az eszem megáll
Nem tudom, az illető szülei mit fognak szólni,
ha csk úgy kiiratkozik a csemete-
2013. dec. 6. 19:53
16/23 anonim válasza:
Nem fejezheted be az iskolát, mivel még csak december 25-én leszel 16. A tankötelezettséget nem évre számolják, hanem TANévre. Ahhoz, hogy ne kelljen már iskolába járnod, idén nyáron augusztus 31-ig kellett volna betöltened a 16. életéved. Tehát ezt a tanévet még mindenkiféleképp végig kell csinálnod, max szülői engedéllyel felfüggesztheted a tanulói jogviszonyod, de az alatt még tanköteles leszel. A tankötelezettséged pedig 2014 június 31-ig tart, tehát 2014 szeptember 1-étől már nem leszel tanköteles.
2013. dec. 6. 20:02
17/23 anonim válasza:
Bocsánat, elírtam:
*A tankötelezettséged pedig 2014 augusztus 31-ig tart, tehát 2014 szeptember 1-étől már nem leszel tanköteles.
2013. dec. 6. 20:04
18/23 anonim válasza:
Na még egy, aki egy primitív bunkó paraszt, és a tetejébe még provokáló is. Ilyen megkeseredett emberrel nem vagyok hajlandó vitába szállni. Vadbarom, húzd le magad a WC-n.
2013. dec. 6. 21:27
19/23 anonim válasza:
Abba ne hagyd, abba ne hagyd! Olyan jól csinálod! És nehogy hajlandó legyél elolvasni a törvényt, csak megzavarna a jól felépített téveszmerendszeredben, és még összeomlana a kis világképed!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!