Két kisötös és egy kisegyes hányas, ha ezekből osztályoznak?
Számtani közép szerint ezek átlaga 3,66
Ha szemét a tanárod (nekem az volt) akkor mértani középpel számol, aszerint az átlag 2,92.
Szóval, számtanival 4, mértanival 3.
"Ha szemét a tanárod (nekem az volt) akkor mértani középpel számol, aszerint az átlag 2,92."
Na ne mond. 2,22 a mértani közepe. Ha 3 db 5-ös van és 1 db egyes akkor 2,0 a mértani közepe, ha 9 db 5-ös van és 1 db 1-es akkor annak 1,47 a mértani közepe. Ezek szerint ha egy db 1-es becsúszik akkor nem is érdemes tanulni, mert képzeld el hogy van 300 db 5-ösöd és nincs más jegyed mértani közepe 5 utána becsúszik 1 db 1-es már mindjárt 1,02-re állsz.
Még csak nem is jól írtam (ezt gondolná az ember hogy ennyi, utána sem számoltam):
" 300 db 5-ösöd és nincs más jegyed mértani közepe 5"
Ennek 1,02 a mértani közepe pontosabban 1.02467. Szóval nagyon hihető.
Lesz..om, hogy mi hihető, mi nem a számodra. Három darab kis jegyről volt szó, ami után nagy jegyet kap majd, te meg jössz itt 500 darab ötössel. Ha ilyen penge vagy, akkor számold ki azt is, hány évbe telik összeszedni ennyi jegyet. Értelmezni kellene tudni az olvasottakat, nem belekötni két szóba.
De hogy meg is értsd:
Van két kis jegyed, kapsz mellé egy harmadikat, ha pikkel rád a tanár mértani középpel számol...
Sorry, sok volt a pia amikor azt írtam, utólag átgondoltam, nem jó képlettel számoltam. Te számoltál jól.
Ennyi jegyet tudom ,hogy nem kap senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!