Akik ápolónak tanultak vagy tanulnak, milyenek a tárgyak, mikről fogok tanulni?
A három éves ápoló képzés elvileg megszűnt, a tavalyi volt az utolsó évfolyam, idén már csak 2 éves gyakorló ápolói képzés indul, amire egy külön ráépülő képzéssel lehet megszerezni a három évesnek megfelelő szakápolói végzettséget.
Tárgyak: Diagnosztika, terápia, anatómia, latin, kórtan, elsősegély, szakmai idegen nyelv (angol/német), járványtan, fertőtlenítés, mikrobiológia, gondozástan, várandósnő gondozása, akadályozott ember gondozása, munkavédelem, biokémia, biofizika, fizioterápia, ápolási feladatok és folyamatok, etika, jog, szociológia, kommunikáció, gyógyszertan, belgyógyászat, gyermekgyógyászat, pszichológia, pszichiátria, neurológia, kisklinikumok (urológia, fül-orr-gége, bőrgyógy.), fejlődéslélektan, egészségnevelés, sebészet.
Másfél év alatt nekem ezek a tárgyaim voltak/ vannak.
Szia!
Köszönöm szépen a választ. Igen, én is a 1,5 éves képzésre megyek ami nekem 4 db félév lesz plusz 1 év, így értettem a 3 évet. Én felnőttképzésre fogok menni. Ez nagyon sok amit felsoroltál. Munka mellett meg lehet ezt egyáltalán tanulni? :-(
Én nem másfél éves képzésen vagyok (ha jól tudom nincs is olyan), hanem 3 évesen, csak eddig másfél éven vagyok túl. Tudom, hogy soknak tűnik, viszont vannak köztük olyanok is, amik csak pár hetes tárgyak.
Én nappalin tanulok, így nem vészes, viszont a mostani félév után szeretnék levelezőre váltani. Munka mellett nyilván nehezebb, ami főként inkább abból adódik, hogy a szabadidődben általában gyakorlatra jársz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!