Mit lehet tudni a pedagógus II. fokozatba lépésről?
Figyelt kérdés
Épp gyesen vagyok és szeptembertől megyek vissza tanítani. Ha a főnökömet kérdezem, akkor ő kissé lekezelően fog válaszolni, de számomra még nem teljesen tiszta, hogy is működik ez. Szóval ezért érdeklődöm itt, hátha van aki tud nekem válaszolni. 2002 óta vagyok a pályán. Nyelvtanárként. Átsorolás papíromon az van, hogy leghamarabb 2014. januártól kérhetem a minősítési eljárást (vagy valami hasonló). Ez mit jelent? Mit kell csinálnom? És kötelező már január 1-től kérnem? A képzés mit foglal magában?Ki fizeti? itt persze arra gondolok, hogy minden önerőből megy? Kissé naivnak tűnhetek vagy butának, de komolyan nem tudom, mi van. Csak azt, hogy kolléganőim ezerrel csinálják a portfóliójukat. Kérlek segítsetek. Weboldalakat, paragrafusokat már olvastam, de még nem tiszta, hogyan kell jelentkeznem és mit és mikor kell csinálnom.#pedagógus #pedagógus II.
2013. nov. 14. 13:05
1/2 anonim válasza:
Nekünk le kellett adni az e-mail címünket az iskolában,h majd ezen érjenek el. Részeletes tájékozatót még nem kaptunk a portfóliókról. De 2014-től kérheted, és majd kivizsgálják. A legtöbb pedagógus 2016-ban léphet át ped. II-be. Azok kerülhetnek át hamarabb akiknek van vmi plusz végzettségük (pl. szakvizsga). Sztem nem kötelező kérni, csak fizetésben nem mindegy,h maradsz-e ped. 1ben. Többet sajnos még én sem tudok, de nem vagy elkésve semmivel.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszoló! Akkor megnyugodtam. Nem akarok úgy visszamenni, hogy gőzöm sincs az egészről!
2013. nov. 14. 20:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!