Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tudok csinálni a programoz...

Mit tudok csinálni a programozást tanító tanárral?

Figyelt kérdés
elore is elnezest ha nehol nem irok ekezettel, telefonrol irok. most vagyok kilencedikes, most nyáron volt 1 éve annak, hogy elkeztem c# nyelven programozást tanulni. elég sok rutint összeszedtem, ezáltal szerencsére nincs gondom magával a programozással.. de a tanár borzalmasan tanít. c#-al kezdtünk, minek örültem is... de ez a tanár... egy microsoft msdn-s anyagbol akarja az osztalyt megtanitani, ugy, hogy o maga se tud programozni... nem is tudja neha, hogy mit akar mondani. alapbol ugy tanultam meg, s ertettem meg, hogy mi az a string, es int, hogy konzolba kiirtuk, hogy hello world... ok meg rokton elkezdik a form app reszet, amivel most semmit se ernek, mert nem tudjak mit irnak a programkodba... en beszeltem meg az osztallyal, hogy itt csinalunk egy csoportot es segitek nekik a dologban. szegenyek semmit se ertenek. es ez meg csak c#, mi lesz a tobbi nyelvel? en mar weblapot tanulok programozni, egesz jol megy, imadok programozni ezert is segitek neikik. de azt sem tudom megerteni, hogy mas miert nem tudja egy videobol megtanulni az alapokat? viszont a problemam inkabb lenne az, hogy nem tud programozni. es engem oktat ki.

2013. nov. 6. 16:58
 1/8 Csxeba ***** válasza:
100%

Tehát most mi a kérdés? :D

Ha ilyen aranyos vagy, hogy korrepetálod az osztálytársaidat, akkor hajrá. Programozni az ember igazából nem tanároktól tanul meg. Az alapokat el tudják mondani meg egy kis programozáselméletet a fejetekbe tudnak önteni, vagy programtervezést, de azt, hogy egy programnyelven hogy kell programozni, azt csak önerőből, sok gyakorlással lehet megtanulni.

Tehát: tanulj angolul. Ez első helyen szerepeljen a megtanulandó nyelvek közt, második nyelv legyen csak maximum a szísárp :D

Ha bármi olyan van, amit nem értetek programozás elméletből (nem programnyelvekből), akkor nyugodtan írj nekem privátot, megpróbálom elmagyarázni neked, vagy küldök guide-okat. C#-hoz nem értek, nekem a Python az asztalom. Ha valamire való az a tanár, akkor a Python is elő fog kerülni.

2013. nov. 6. 17:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy sok mindent tehetsz. Tanulmányi osztályon vagy titkárságon (vagy vmi ilyesmi irodában) elpanaszolhatod esetleg, hogy szar a tanár és az osztály nem ért semmit. Egy próbát megérhet.

Az egy jó ötlet volt, hogy külön órát tartasz a többieknek.

Ha nem sikerül leváltani a tanárt, akkor viszont nem tudtok mit tenni: az órán úgy kell programozni, ahogy a tanár mondja. Tehát szerintem a külön órádon 2 dolgot kéne csinálni:

(1) normálisan programozni

(2) kiokoskodni hogy a normális programozást hogyan tudjátok kivitelezni az órán, hogy kapcsolódik a form-okhoz, etc.

2013. nov. 6. 17:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez nálunk is így volt kb, csak a tanár éppen tanítani nem tudott (és Pascal.)

Az osztály nagyrészének fölösleges programozást tanítani, mert vagy soha nem fognak találkozni vele, vagy most úgy érzik ezért nem érdekli őket. Aki aktívan érdeklődik (pl. Te), az úgyis megtanulja magától vagy kis segítséggel.

A tanárral pedig sajnos nem tudsz mit kezdeni, csinálj úgy mintha jajjdeérdekes lenne és akkor nem lesz belőle problémád.

2013. nov. 6. 17:16
 4/8 A kérdező kommentje:
mar kezdem erteni miert van olyan sok selejt programozo :/ az igazsag az, hogy ezt meg kolesz mellett is bevallalom, es ingyen. csak legalabb a tanar ne rontsa le a jegyem azert, mert nem azt mondom, hogy ''beleirhato izenak a textje vagy mi, ...'', hanem a textboxnak a text tulajdonsaga... utalom az olyat hogy elnyomjak azt aki esetleg segito szandekkal javitja ki az embert.. na de meg ki se javitottam, csak feleltem. annyi volt a dolgom, hogy megmondom, hogy mit csinal a programkodban talalhato sorok sokassaga. bar olyan ujdonsagokat mondtam neki, hogy akar en is tanithatnam a tanart. panaszt is fogok tenni hogy tobbet be ne kuldjek orara... direkt azert mentem ilyen iskolaba, mert gondoltam oda olyan megy aki tudja is hogy mit fog tanitani, mert szakkozep.. hat, megsem.
2013. nov. 6. 17:32
 5/8 Csxeba ***** válasza:
Ez elég szomorú :( Majd az ELTE-n megtanulod programozó informatikusként :D
2013. nov. 6. 17:44
 6/8 iostream válasza:
Ennek mi köze van a programozáshoz? Problémád van a tanárral, sírj valahol máshol, ahol tinik oktatásbeli problémáival foglalkoznak. Nem itt.
2013. nov. 6. 17:45
 7/8 A kérdező kommentje:
jepzeld, eleinte nem ide szerettem volna felrakni a kerdest. de ezt csak az erti, aki jartas a temaban. ha kozoktatas temaban teszem fel, akkor valaszok zome az lett volna hogy nem tudok semmit, vedenek a tanart. nem muszaj ra valaszolni, elobb utobb a moderatorok atrakjak akerdest. te ne sirj. egyebkent koszonom valaszaitokat. ::)
2013. nov. 6. 17:49
 8/8 SimkoL ***** válasza:
Akik itt egy páran 'tudunk - szeretünk' programozni és válaszolgatni, szerintem nem a suliban tanultuk meg.
2013. nov. 6. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!