Tanulás, dolgozatok, vizsgák, érettségi FÉLEK! (? )
Hatalmas vágyamat szeretném teljesíteni 12.-es vagyok, de csak jövőre végzek, hatalmas lemaradásaim vannak, mert eddig egész más területre készültem, leszoktam a tanulásról, az eddigi jegyeimet az angolon kîvül csak puskázással szereztem meg. Nem merek puska nélkül dolgozatot írni, de nem is akarok, mert nem akarom, hogy amiatt legyen rosszabb. (Idegesítő volt sokszor, hogy amikor órákat tanultam, kaptam egy 3ast vagy 4est, de egy 10perces puskával simán megvolt az ötös) nem tudom hogy pótoljak, nem tudom mivel kezdjek és ez megijeszt. Sokszor iskolába se merek már menni, annyira félek a tanulástól és a megmérettetésektől.
Van, hogy felkészülök, hogy több dologra fogok ma tanulni, és inkább nem tanulok semmit, mert neem tudom, hogy melyiknek álljak neki, és addig dilemmázok, míg elmegy az idő és inkább leülök lolozni. Nem tudom, hogyan küzdjem le, hogyan tanuljak meg megint tanulni és hogyan bújjak ki a puskák árnyékából. Már annyira elszoktam a tanulástól (+ gyógyszert szedtem a bőrömre és érzem, hogy elég nagy befolyással volt a memóriámra) hogy már akár egy versszak, vagy mondat is alig marad meg a fejembe. Ha felelés előtt elolvasok 2 mondatot, mire kisétálok, már elfelejtem és nem az izgalomtól.
Hogyan küzdjem ezt le? Hogyan lehetek én is az a lány, aki képes leülni és tanulni, ne adj isten olyan, aki még élvezi is a tanulást? Nagyon fontos lenne, főleg így a sok érettségi előtt amiktől annyira félek.
Igazából a jegyeim is nagyon fontosak, mert ha jók akkor több lehetőségem is lesz a felvételi pontszámításnál, de amúgy duplázni szeretném az infó és matek érettségit (egyikből sem elég a tudásom, de egyelőre matekból súlyos hiányosságaim vannak a tavalyi matektanárom miatt, aki majdnem megbuktatott, nagyon utált. Így hogy kezdjek neki? Annyira nehéznek tűnik.
Most nagyon fel vagyok tüzelve, hogy tanulni szeretnék, de már megint két tűz között állok, matek vagy infó. Az infó idén lesz de matekból nagyobb lemaradásaim vannak és ha most nem kezdek pótolni vagy tanulni, egymásra épül és kédőbb se fogom érteni (ahogy most se).
És mellette a jegyeimet is fel kéne hoznom, mert ha mindenből ötös v négyes lennék, akkor lehet nem is kellene duplázni, vidáman átmennék úgy is. De ha meg jók lesznek a jegyek az a puska miatt lesz, és ha amiatt van, akkor sose fogom tudni megtanulni a dolgokat segítség nélkül, sose állok rá a tanulásra és elbukok az érettségin mivel ugyebár ott nem tudok puskázni.
Remélem valaki megért esetleg volt hasonló helyzetbe és tud épkézláb tanácsokat adni. Igen tudom, a hozzáállásomon kellene változtatni, de nekem egyelőre az is nagy változás, hogy szeretnék megpróbálni tanulni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia! Hát szerintem egyszerűen csak ülj le és tanulj. Ne vacillálj a tantárgyak tanulásának sorrendjén. Egyszerűen vedd elő az órarended és nézd meg mi az első órád az adott nap és tanulj rá, aztán a következőre, majd a következőre és így tovább. Ez kell azért, hogy ne maradj le a többiektől.
Ha ekkora lemaradásaid vannak érdemes felkeresni hétvégente egy magántanárt aki segíteni tud. De ha nincs elég pénzed, akkor oszd be magadnak az idődet, hogy erre a könyvre van 2 hetem, akkor naponta ennyit kell megtanulnom.
A puskát felejtsd el, mert attól nem leszel okosabb. Memóriádra csak annyit, hogy ha tényleg annyira rossz, akkor vegyél valamilyen memóriajavító szert, de ha csak egy rossz indok, akkor az ilyen sallangos szövegektől szabadulj meg, mert ezek vissza fognak húzni.
A tanulás jó dolog lehet, de ehhez neked is sokat kell tenned. Ahhoz, hogy élvezetessé tedd esetleg kisebb jutalmazási rendszereket is csinálhatsz magadnak.
A legfőbb tanácsom mégis az: Ne áltasd magad, ilyen "hazugságokkal". Ülj le és tanulj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!