Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gépírásnál muszáj mind a tíz...

Gépírásnál muszáj mind a tíz ujjat használni?

Figyelt kérdés
Mert én csak a mutató ujjammal és a középső ujjammal írok.
2009. nov. 13. 20:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én pedig '85-ben tanultam először a gépíró szakiskolában, utána a közgazdaságiban, mindkét helyen 9 ujjal gépeltünk. De ezen igazán nem akarok vitatkozni, ahány ház, annyi szokás. Te így tudod, én meg másképp.
2009. nov. 13. 21:01
 12/17 anonim ***** válasza:
51%
Nem fontos, csak így sokkal gyorsabb!!!:)
2009. nov. 13. 21:02
 13/17 anonim ***** válasza:
46%
Én sem akarok vitatkozni, nyilván így tanultad, de hallottál már olyat, hogy "9 ujjas gépírás"? :S
2009. nov. 13. 21:15
 14/17 anonim ***** válasza:

Én meg 2007-ben tanultam gépírást és mindenki azt a hüvelykujját használja amelyiket akarja. Legalább is nincs rá szabály.

És igen, a gépírás 10 ujjas, két ujjal sokkal lassabb a dolog.

2009. nov. 13. 21:35
 15/17 A kérdező kommentje:

Hát én nyolcadikos vagyok, csak most ez eszembe jutott és marhára idegesít. Gyorsan írok. Képtelen vagyok az összes ujjammal gépelni, nem megy, csak sokkal lassabban, félrenyomom, stb.

Eléggé sokat gépezek, szóval tényleg nem keresem órákig a betűket.

2009. nov. 13. 21:58
 16/17 anonim ***** válasza:

csak akkor muszáj tíz ujjal gépelni ha gépírás tanfolyamra jársz és le is kell belőle vizsgázni

egyébként meg tényleg hasznos dolog a tízujjas gépírás (vakon!). eleinte nehezebbnek tűnik de aztán ha belejössz akkor sokkal gyorsabban megy

(pl. ha hosszabb szöveget kell begépelni, ha sokat kell nézni a billentyűzetet az fárasztóbb míg vakon gépelve nézheted a szöveget amit be kell írnod)

2009. nov. 13. 23:17
 17/17 anonim válasza:
9 vagy 10 ujj? valójában nekünk úgy tanították, hogy a balkezesek használják általában a bal hüvelykujjukat a jobbkezesek pedig a jobbot. én úgy gondolom, hogy megszokás kérdése. :)
2010. aug. 2. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!