Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gépírásnál muszáj mind a tíz...

Gépírásnál muszáj mind a tíz ujjat használni?

Figyelt kérdés
Mert én csak a mutató ujjammal és a középső ujjammal írok.
2009. nov. 13. 20:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
53%

Nem, miért lenne muszály, csak úgy gyorsabb.

Egyébként kevesen gépelnek 10 ujjal helyesen, esetleg csak azok, akik tanulták.

2009. nov. 13. 20:21
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát az a két ujj elég kevés... :S Ez csak pötyögés. Ha gépírásról beszélünk, az bizony tízujjas. Érdemes megtanulni, nagyon kényelmes és gyors. Én pl. percenként 400 leütéssel pötyögök.
2009. nov. 13. 20:23
 3/17 A kérdező kommentje:
Két kézzel gondoltam. Nem írok egyáltalán lassan, 60 másodperc alatt leírtam 61 szót. Csak most figyeltem meg hogy csak ezeket az ujjaimat használom, ha próbálom például a kisujjamat, tiszta béna, nem is tudok vele írni. Olyan mint ha bal kézzel kellene írnom. Már megszoktam így.
2009. nov. 13. 20:27
 4/17 anonim ***** válasza:

Sajnos a gépírás már csak ilyen, hogy csak tíz ujjal lehet gépelni. Ezen nem lehet változtatni, mivel vakon kell írnod. Gondolj csak bele, mi volna, hogyha kellene írnod egy 1000 oldalas esszét (vagy bármi mást), amit két újjal pötyögnél be, mennyi időbe tellene? Hogy őszinte legyek, nagyon sok időbe. Ha viszont, vakon megtanulsz írni, soha nem kell majd a billentyűzetet nézned, sem a monitort, hogy ha másolsz is akár.

Hidd el érdemes megtanulni, mivel a mai világban már több lábon kell állni. Nem tudod mikor lesz rá szükséged.

Amúgy ezzel akár elmehetsz dolgozni (legalábbis úgy tudom) =)

16/L

P.S. Amióta megtanultam vakon írni, sokkal könnyebben beírok egy hosszú szöveget, mint azelőtt. xD :))))

2009. nov. 13. 20:28
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
a gépírásnak pont az a lényege, hogy 10 ujjal gépelsz. érdemes megtanulni :)
2009. nov. 13. 20:35
 6/17 anonim ***** válasza:
71%

Valójában csak 9 ujjadat használod, mert a bal kéz hüvelykujjával nem ütsz semmilyen billentyűt. A space-t a jobb kéz hüvelykujjával ütöd le.

A szabályok gépírás úgy néz ki, hogy 4-4 ujjad az asdf jklé billentyűkön vannak alaphelyzetben, innen kell elérned a többit.

2009. nov. 13. 20:44
 7/17 anonim ***** válasza:
szabályok = szabályos
2009. nov. 13. 20:45
 8/17 anonim ***** válasza:
74%
20:44-es: Tévedsz, a szóközt a bal és a jobb hüvelykujjal is lehet nyomkodni, kinek hogy esik kézre.
2009. nov. 13. 20:49
 9/17 anonim ***** válasza:
Hát én így tanultam, hogy a bal kéz hüvelykujját nem kell használni. Nekem tantárgyam volt a gépírás. Lehet, hogy azóta máshogy tanítják.
2009. nov. 13. 20:53
 10/17 anonim ***** válasza:
70%
Én '96-ban kezdtem tanulni a közgében, és akkor nekem úgy tanították, hogy mindkettőt lehet használni. Nem véletlenül hívják 10 ujjasnak, nem 9 ujjasnak...
2009. nov. 13. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!