Kötelezhetnek a tanfolyamra?
Figyelt kérdés
Sziasztok lenne egy kérdésem remélem valaki tud nekem segíteni. Arról van szó,hogy nekem küldtek egy papírt a munkaügyi központból,hogy kiközvetítenek a polgármesteri hivatalhoz közhasznú munkára. 26 éves leszek most november 2-án és nekem ebben az évben meg volt a 30 nap munkaviszonyom,hogy ne vegyék el tőlem a szociális segélyt. Társadalmi munkában kellett ezt ledolgoznom. Én beszéltem a polgármesterrel és ő azt mondta,hogy ez amit küldtek nekem nem munka lesz hanem tanfolyam ami 4 hónapos és rajtam kívül még legalább 9 ember kapott ilyen papírt. Azt mondja,hogy ez megint törvénybe jött,hogy aki nem fogadja el attól elveszik a segélyt 3 évre. De akkor nekem mi értelme volt,hogy ledolgoztam a 30 napot? ezt nem értem meg egyszerűen. Azt mondták ha ez megvan akkor már nem veszik el a pénzt tőlem most meg akkor mégis? Én nem akarom már tanulni 26 éves vagyok szerintetek kötelezhetne rá,hogy menjek? vagy pedig nem? és ha nem megyek akkor elveszik a segélyemet? Valaki tudna nekem segíteni? Holnap megyek be a munkaügyre és ott mindenképpen érdeklődök,hogy most mi a helyzet igazából.2013. okt. 27. 12:11
1/3 anonim válasza:
szerintem még örülnöd is kéne,hogy INGYEN végezhetsz képzést,más meg több százezret fizethet ezért. annak semmi haszna nincs,hogy otthon vagy,és más adófizetők pénzét megkapod segély formájában,és nem csinálsz semmit. a képzésnek sincs sok értelme, de legalább csinálsz valamit,újat tanulsz,hogy később dolgozhass. ez a célja a tanfolyamnak,hogy minél könnyebben el tudj helyezkedni. az írásodból azonban egyértelmű,hogy dolgozni nem akarsz, de a segély az jól jön.. amúgy a jogszabályokon folyamatosan szigorítanak, valóban az van hatályban,hogy a "kötelezően kirendelteknek" a tanfolyamot el kell végezni válogatás nélkül, akkor is ha hegesztőnek akarnak képezni
2/3 A kérdező kommentje:
Pont ez az,hogy dolgozni szeretnék nem pedig tanulni nem vagyok én lusta már meg se haragudjon.
2013. okt. 27. 19:10
3/3 A kérdező kommentje:
Na és akkor mi van ha megbukik az ember fizesse vissza a pénzt?
2013. okt. 27. 19:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!