Lehet úgy zongorázni tanulni, hogy nem tudok kottát
olvasni?
Figyelt kérdés
2013. okt. 22. 23:05
1/9 anonim válasza:
Csak azt nem zongorázásnak hívják.
2013. okt. 22. 23:24
2/9 anonim válasza:
Nehéz
2013. okt. 22. 23:32
3/9 A kérdező kommentje:
És mennyi időbe telik úgy megtanulni kottát olvasni, hogy utána zongorázhassak?
2013. okt. 22. 23:34
4/9 anonim válasza:
persze h lehet,de lenni kell egy muzikális hallásnak.de ha zeneiskolába jársz,ott megtanítanak.
én zenélek anélkül,hogy profin olvasnék kottát.annyit tudok,amennyit a suliban megtanítottak még régen és semmi többet.a "kibetűzgetés" megy,de h kapásból tudjam milyen hang van ott és el is játsszam,na az nem.csakis hallás után.
2013. okt. 23. 08:57
5/9 A kérdező kommentje:
19 éves vagyok és egyetemre járok, úgyhogy nincs túl sok időm zenét tanulni. Eddig soha nem tanultam, teljesen zenei analfabéta vagyok sajnos, de azt hiszem, a hallásom megvan hozzá
2013. okt. 23. 11:41
6/9 anonim válasza:
Kotta egyáltalán nem kötelező. Tanultam kottát olvasni de soha sem tanultam kottából zongorázni mindent hallás után tanultam meg.
2013. okt. 25. 02:49
7/9 anonim válasza:
Úgy akarsz tanulni hogy nem tanulsz. Hogy is van ez?
Vagy van időd gyakorolni, de nincs időd olvasni?
Nem véletlen van zene elmélet. Nem kell belemerülnöm a magyarázkodásba. Amit hallás után játszol az nem az, csak olyasmi. Annyi mindent írhatnék, de felesleges Rossz az időzítés és kész! Te is tudod hogy így nem fog menni.
2013. nov. 8. 00:36
8/9 anonim válasza:
Én úgy tanultam zongorázni, hogy már tudtam a gitárakkordokat, és kisilabizáltam, hogy milyen hangokból állnak, majd kikerestem ezeket a hangokat a zongorán. A jobb kezemmel meg a dallamot játsztam. Először persze szörnyű volt, de aztán az ember rájön, mit hogyan.
Úgy, azonban, hogy nem tudod, hogy ami a kottában van, az hol van a zongorán, nem lehet.
2013. dec. 28. 11:21
9/9 anonim válasza:
Ma már nem hiszem hogy szükséges a kotta, mivel számtalan tutorial video van youtubeon és azokból könnyebb megtanulni a betűket meg könnyü megjegyezni ha azt megtanulod melyik hang melyik betű szerintem elég de még tán az se ha jó a hallásod bár ha ilyen klasszikus zenéket akarsz játszani vagy mondjuk jazzt ahhoz szerintem nem elég ha csak hallás után tolod de egy ilyen közép alap szinthez szerintem még ott is elég én is így tanulom és megyeget ugyahogy csak gyakorolj sokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!