Hogyan tanuljak, hogy maradjon szabadidőm?
A tanulási képességeimet ismerem, de mégsem tudom, hogy hogyan tanuljak úgy, hogy kicsit több szabadidőm maradjon. Persze ugyanennyi tudást szeretnék szerezni egy-egy alkalommal, de rövidebb idő alatt - már ha ez lehetséges!
A válaszokat előre is köszönöm!
Olvasás után tanulok, legtöbbször 3-4-szer elolvasom a tanulandó anyagot és tudom.
Hétköznapokon jelenleg kb. 30-60 perc szabadidőm van, heti kétszer járok sportra, ez 2 órát vesz igénybe.
Iskolából egyből hazajövök, ebédelek, és tanulok. Ezután marad egy olyan 30-60 perc szabadidőm, ami általában 30 perc. :(
Előző válaszoló vagyok :)
Mennyit utazol? Utazás közben nem tudod olvasgatni a jegyzeteidet?
Mikor fekszel le aludni?
Utazás az csak helyi járaton történik, ahol mindig állnom kell. Ez kb. 15 percet vesz igénybe.
Kb. 22 körül minden nap lefekszek, de általában kicsit hamarabb. Az elalvás is viszonylag hamar megy, 15-20 perc.
#6 Köszönöm a választ, ki próblom ismét. A tavalyi tanévben sajnos nem vált be, de hátha most befog. Remélem :)
Ha nem működne, akkor milyen megvalósítható dolgok vannak még? :)
Lehet, hogy az lesz a vége, hogy tovább kell fent maradnod, késő éjjel kell majd még tanulnod.
De igazából szerintem azt is kipróbálhatod, attól függően, mivel akarod tölteni a szabadidődet, hogy a tanulás közbe iktatsz be szüneteket, amikor pl. netezel egy fél órát, utána tanulsz egy tárgyból, utána megnézel egy fél filmet, tanulsz még, majd megnézed a másik felét, tanulsz még egy kicsit stb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!