Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Utálok iskolába járni, mit...

Utálok iskolába járni, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Egyszerűen utálok bejárni, utálom az egészet már, semmi kedvem hozzá, már egy csomót hiányoztam,és a tanároknak ez nem tetszik.. Azért utálok bejárni, mert nem látom értelmét, bemegyek, elvagyok- mert nem sok embert ismerek, közöttük én sem, ha figyelek ha nem, nem tudom megtanulni az anyagot órán- utána hazamegyek, és este 10-ig tanulok, utána élhetek egy kicsit. Gyomorideggel megyek minden nap, fáj a fejem ha csak rágondolok hogy megint iskola. Tudom kell az érettségi, nem vagyok rossztanuló, az érettségi biztos meg is lesz 4-essel vagy 5-össel, de egyszerűen nem látom értelmét, hogy bemenjek, ugyanazt otthon is meg tudom tanulni, ahogy azt teszem is. Nem tudom mit csináljak, utálok bejárni ezen kívül az osztálytársakkal nincs úgy gond, de barátaim nincsenek, néha beszélek 1-2 szót pár emberrel..

2013. okt. 15. 06:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
talán kísérletezd ki, hogyan tudsz tanulni már órán is, akkor otthon kevesebbet kell. Valakinek ez megy, valakinek nem. Például amikor beszél a tanár, rögtön ismételd a mondatokat a fejedben, így könnyebb megjegyezni. Aztán otthon próbáld meg felidézni, amiről szó volt. Ez egyre jobban fog menni, és egyre több időd marad.
2013. okt. 15. 06:33
 2/12 anonim ***** válasza:

Én a helyedben ott próbálnék odafigyelni, és a szabadidőt...nos... szabadon eltölteni. Én kítűnő érettségit tettem úgy, hogy otthon szinte sosem tanultam semmit (még érettségire sem). Persze a műszaki egyetemen ez nagy pofára esés volt, és hamar hozzászoktam az éjszakázáshoz :)

Addig örülj amíg felelősség nélkül lébecolhatsz a suliban. Ha ez ekkora stresszt okoz, akkor nem tudom mit fogsz szólni ha elmúltak a tinédzser évek. Főleg az okostelefonok korában nem tudom hogy unatkozhat valaki órán, én biztosan kiolvastam volna pár könyvet legalább.

Egyébként alternatíva a magántanulói státusz, de ezt meg is kell indokolni.

2013. okt. 15. 08:18
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem lenne pénzem magántanárra, nem fizetnék a szüleim, de nem is várhatom el tőlük. Az az igazság, hogy figyelek én órán, de ami ott megragad, az sokszor kevés amikor feleltetnek, vagy dolgozatot íratnak. Volt tavaly kisérettségi azt is kitűnőre megcsináltam, tehát azzal nincs baj, csak annyira utálom az egészet, hogy nagyon. Azért sem látom értelmét, mert egyetemre úgy sem fogok tudni menni, legalábbis olyanra nem, amilyet szerettem volna, akkor meg minek? Érettségi kell mindenhova, de akkor sincs meg a motiváció, hogy ha ezt befejeztem, akkor azt csinálom amit szeretnék.
2013. okt. 15. 11:53
 4/12 anonim ***** válasza:

Miért ne tudnál olyanra menni, amilyenre szerettél volna?

A suli nem azért van, hogy szeresd, viszont akár el lehet tölteni az éveket hasznosan. Én mit nem adnék, ha nem kellene naponta tárgyalásokat, utazást, projekteket és a kutatásomat intézni, hanem az lenne a bajom, hogy unatkozom. Inkább használd ki amíg még lehet. Tanulj nyelvet, csinálj online kurzusokat, menj el önkénteskedni, stb.

2013. okt. 15. 12:53
 5/12 A kérdező kommentje:
Nagyon sok mindent szeretnék csinálni, ami érdekel, szerettem volna diákmunkára menni, fitness terembe valamilyen mozgásra járni, nyelvtanfolyamra járni, önkénteskedni, stb., de anyám nem engedi.. Sokszor nem is az , hogy nem engedi, hanem "csúnyán néz", és olyankor érdemesebb azt csinálni amit akar.. Egész napom abból áll, hogy suliba megyek, hazajövök, tanulok, és alszok. Ebből van elegem, szeretnék változtatni, de nem tudom hol kezdhetném.
2013. okt. 15. 19:53
 6/12 anonim ***** válasza:

Hát, ne haragudj, de ha anyukád homlokráncolása eltántorít attól amit csinálni szeretnél, akkor talán nem szeretnéd elég erősen :) Kezdd el. Elmenni önkénteskedni a vöröskereszthez, kitanulni valami jó kis képességet, online nyelvet tanulni, sportolni aztán igazán nem nagy kunszt, és elhatározás kérdése.

Persze ez nem oldja meg a suli problémáját. Miért nincs esélyed arra a helyre bekerülni amit szeretnél egyetemen?

2013. okt. 15. 20:32
 7/12 A kérdező kommentje:
Anyám elég "erőszakos" tud lenni, és így is elég nagy fesztivál van itthon minden nap, nem akarom tetézni, úgyhogy inkább mindig csak meghúzom magam.. Orvosira szerettem volna menni, de ha fel is vesznek államilag finanszírozottan, akkor elég valószínű, hogy át fognak rakni költségtérítésesre, mert úgy intézik a dolgaimat- ezt tesóm mondta nekem, hogy így van, ő most egyetemista. Ha fizetősre raknak nem tudnám miből fizetni, még a diákhitel sem fedezné. Ráadásul 6 év az orvosi, szüleim meg már elég idősek, azon kell gondolkodnom, hogy olyan helyre menjek, ahonnan hamar el tudok menni dolgozni, hogy tudjam őket segíteni.
2013. okt. 16. 20:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Heh? Úgy intézik , hogy áttegyenek költségtérítésesre? Ez most mi? Szerintem meg menj nyugodtan az orvosira, most komolyan anyukád mondja meg, hogy mit szeretnél, állj már a sarkadra, így sosem leszel önálló.
2013. okt. 16. 20:39
 9/12 A kérdező kommentje:
Nővérem magyarázta, hogy ha elmegy államilag támogatottan az ember, akkor utána nagyon könnyen átrakják költségtérítésesre, és hogy nagyon kevesen tudják végigjárni az egyetemet államilag támogatottan. Nem így van, ő mondta rosszul?
2013. okt. 17. 20:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem ezt a fizetősre átrakósdit. Ha nincs iszonyatosan, kiugróan rossz teljesítményed, akkor nem fognak áttenni, maximum bukott tárgyakért, és hasonlóakért kell egy kis adminisztrációs költséget fizetni. Tesód nem tudom mit dumál. Orvosi mondjuk tényleg elég brutális, és csak akkor menj oda ha tényleg nagyon elkötelezett és elhivatott vagy, mert nagyon sokat kell tanulni, nagyon soká látsz pénzt, és hazai pályán akkor sem sokat. Ha még a középsulira sem tudod rávenni magad, akkor nem tudom, hogy egy kétezer oldalas anatómia lexikont hogyan fogsz bevágni.
2013. okt. 17. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!