Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Történelemből a forráselemzés...

Történelemből a forráselemzés mit takar?

Figyelt kérdés
Kapni fogunk régi szövegekből részletet, vagy képet, amit elemezni kell? Ez pontosan mit jelent? Milyen dolgokat adhatnak még? (Pl. régi pénzérmékről ábra, meg ilyesmik?)

2013. okt. 11. 11:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

- törvényszöveg részlete

- valamilyen esemény leírása valamilyen történetíró tollából, kódexből stb.

- térkép!

- karikatúra

- kép valamilyen tárgyról (pl. pénzérme amit te is írsz, címer stb.)

Bár jó lenne tudni, milyen téma (vagy ez nincs megadva?). A forráselemzés azt jelenti, hogy minden, amit el tudsz mondani róla, ami következik belőle, amit kapcsolni tudsz hozzá a saját tudásoddal.

2013. okt. 11. 11:09
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! Az egész ókor a téma (összefoglalás). Megpróbálok szavakkal rákeresni a google-ben, de ha tudsz (valaki tud) konkrét oldalt, azt szívesen veszem. :) Töri könyvben is van egy-két ábra, fotó, de nem olyan sok.
2013. okt. 11. 11:43
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Milyen könyvetek van?
2013. okt. 11. 11:57
 4/11 A kérdező kommentje:
Most nem tudom a szerzőjét, de nagyon régi, használt, elsős (kilencedikes) könyv, 15 évesnél régebbi. Mondta is a tanár, hogy a régebbi könyvekben sokkal több a szöveg, az adat, részletek stb, de kevés az ábra, kép, grafikon, ellentétben a viszonylag "újakkal", ahol pont fordítva van.
2013. okt. 12. 01:42
 5/11 A kérdező kommentje:
Dr. Bellér Béla: Történelem I.
2013. okt. 14. 11:10
 6/11 A kérdező kommentje:
Bellér-féle kilencedikes könyv. Miért kérdezted? Töris vagy?
2013. okt. 15. 20:27
 7/11 1112 ***** válasza:
Úgyis oda lesz írva egy konkrét kérdés, pl diagramról nézd le ezt az adatot, és hasonlítsd össze azzal a másik adattal. Le lesz írva a feladatba, hogy mi a teendő, ne aggódj!!:)
2013. okt. 15. 20:29
 8/11 A kérdező kommentje:
Oké, köszi. Kicsit túlaggódok mindent. :))
2013. okt. 15. 23:04
 9/11 A kérdező kommentje:
85%-os: töri tanár vagy?
2013. okt. 16. 16:21
 10/11 anonim ***** válasza:
ne haragudj, hogy csak most válaszolok:) neem, nem vagyok töritanár, elsőéves egyetemista vagyok, csak törifaktos voltam, meg emelteztem belőle :)
2013. okt. 16. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!