Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » OKJ-s képesítés ér vmit...

OKJ-s képesítés ér vmit külföldön is?

Figyelt kérdés
Ugye nem csak Magyarországon hasznosítható? Ha van az embernek OKJ-s képesítése, azt Mo-n kívül elfogadják vhol? Az EU-ban?

2013. okt. 10. 19:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Külföldön inkább csak azt fogják nézni hogy mit tudsz.

És mennyi tapasztalatod van

2013. okt. 11. 11:43
 2/3 anonim válasza:

Én úgy tudom, hogy az OKJ-s bizonyítványt lehet honosítani. Én az ápoló képzésről tudok nyilatkozni, m annak érdeklődtem utána. Az intézménytől ahol tanulsz kérdezd meg adnak-e EUROPASS bizonyítványt a képesítésedről. Olyat hallottam, hogy megnézik konkrétan miket tanultál és lehet hogy vannak olyan részek, amikre ott szükség lenne, de te nem tanultad, akkor ott azokból le kell vizsgáznod. Emellett az adott ország nyelvének ismerete úgy hallottam alap már és a különbözeti vizsgát is azon a nyelven kell tenni. Hangsúlyozom én az ápoló képzésről írok most. Emellett még az is fontos, hogy a gyakorlati részéről az oktatásnak legyen papírod, mert bizonyos munkáknál (szerintem szinte mindenhol) kell gyakorlati tapasztalat.

Milyen OKJ-s képzést végzel, mert a párom pl CNC-s képzést végez és az oktatója azt mondta, hogy ott viszont úgy megy ahogy az előttem szóló is mondta, hogy a kezedbe nyomnak pl egy műszaki rajzot, írj rá programot,amit aztán a gépen meg is tudsz csinálni, ha megy meg feleltél, ha nem akkor nem. A rajz és az utasítások persze az ország nyelvén, így ha azt nem tudod nem sokra mész...

2013. okt. 11. 12:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat! Ha pl. az önéletrajzomba beírom, azt hogyan értékelik?
2013. nov. 1. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!