Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most mit csináljak? Ötleteket...

Most mit csináljak? Ötleteket kérnék.

Figyelt kérdés

Szóval most kezdtem a középsulit és idén fizikát tanulunk.A fizika sosem volt az erősségem.Az első témazáróm 2-es lett,és ekkor jöttem rá,hogy ez nem elég,többet kell tanulni.Hiába tanulok többet,nem látszik meg.Ma feleltem,hiába tanultam hétvégén 1,5órán keresztül fizikát 1-est kaptam.Még sose kaptam 1-est semmiből és ez nagyon rossz érzés...félévkor 3-as akarok lenni,addig még 2témazárót írunk és ha mindkettő 4-es lesz akkor meglesz a 3-as.Viszont most nem úgy néz ki,hogy ez meg tudom csinálni.Nagyon akarom,hogy sikerüljön és ezért bármit megtennék,bármennyit tanulnék.

Na hát ez az én történetem,szeretném a segítségeteket kérni,hogy tanulhatnék,ami tényleg hatásos.

Kérlek segítsetek.

egy elkeseredett lány.

2009. nov. 9. 17:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a tanárodat, hogy ott az iskolában van-e korrepetálás ebben a tantárgyban?

Ha nincs, akkor kérd meg a szüleidet, hogy keressenek neked egy korrepetáló tanárt fizikából, mert különben esélyes a bukás... :-[

Te magad hiába tanulsz naponta akár 4 órát is, ha alapjaiban nem érted az egész tantárgyat!!!

2009. nov. 9. 18:03
 2/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszodat!

Sajnos nincs korrepetálás,viszont pénzünk sincs,hogy különórára járjak.Így az órákon nagyon odafigyelek,ha nem értek valamit rögtön megkérdezem.Ezek után itthon értelmezem az egész anyagot magamnak,majd próbálom megtanulni.

Remélem nem bukok meg:(:$

2009. nov. 9. 18:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Kilencedikbe az első jegyem kettes lett.

Félévkor hármas voltam.

Azóta valahogy könnyebb lett az anyag és most már csak 5ösöm van és kitűnő lettem.

Nyugi mert változni fog az egész, nekem se volt a kedvencem a kilencedik első felében az anyag.

2009. nov. 9. 18:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia!Próbálj meg nem idegeskedni,nem görcsölni...(Tudom,könnyű mondani...)Ne csak magold,hanem először megérteni próbáld,úgy talán könnyebb.Bár ha fogalmakat kérdeznek tőletek azt be lehet magolni,de az is könnyebb ha előtte megérti az ember.Tudom milyen írtózatosan rossz,én ugyanebben a helyzetben voltam régen kémiából...Ez általában azért van mert valamin elakadunk és nem tudunk tovább lépni.Szerintem próbáld meg a témakör legelejétől tanulni az anyagot,és ha elakadtál,lehet hogy vissza kell lapozni az előző témakörhöz,vagy az előtte lévőhöz...Így lehet hogy majd jobban összeáll a kép. Sok sikert és kitartást neked!!!
2009. nov. 9. 19:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Vannak olyan könyvek amikből alig lehet tanulni,az is sokat jelent ha tudsz szerezni egy másik könyvet amiben ugyanezekről a témákról van szó,és abból lehet hogy jobban megértenéd.Vagy nézelődj a neten lehet hogy ott is találsz valami jó jegyzetet
2009. nov. 10. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!