Írnátok pár keresett, és a mai világban életképes szakmát?
Én a villamos- gépész- mechatronikai mérnök triumvirátusra esküszöm. Végezz a BME ilyen szakirányain, és még pályakezdőként is magad töltheted ki a kiszemelt cégnél a "havi juttatás" mezőt :D
és azért ez jólesik általában ;)) nekem legalábbis, nemtom ti hogy vagytok vele.
Földrajzból át lehet csapni a gazdaságtanba elég jól, regionális elemzések, statisztika, pályázatok stb. Van néhány ilyen pályát befutott ismerősöm, külföldre járnak kutatni és nem megy rosszul a soruk.
Tutira csak a kemény mérnöki szakokkal mész, az pedig nem való mindenkinek. Inkább olyat keress ami megállja a lábát a munkaerő piacon, de te szereted annyira, hogy odatedd magad, és akkor biztosan találsz nagyon jó melót.
Példát? Kemény mérnöki szakokra? Pl. Villamosmérnök, mechatronika, gépész, energetika, esetleg info.
Átcsapni alatt pedig az MSc-t értettem. Két elég közeli ismerősöm is van akik a földrajz BSc után az MSc mellé megcsináltak egy gazdasági szakot is, és mint mondtam, elég jól megy a soruk, egyikük pl. most jött haza 3 hónap kutatás után Indiából. Persze bármit is tanulsz oda kell tenned magad, hogy jó dolgokat csinálhass, minden szakma ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!