Ha régen érettségiztem (1993-ban), akkor kérhetem-e a felsőoktatási intézménytől, hogy felvételi vizsgát tehessek és ne az érettségi/tanulmányi átlag pontjaimat vegyék figyelembe?
Elmész tavasszal megint érettségire.
Attól függően mire szeretnél jelentkezni.
Mert van ahova legalább egy emelt kell.
Ja és nem ingyen van. A középszintű tizenötezerbe,
az emelt huszonötezerbe kerül. Jelentkezned már év elején kell. A határidőre vigyázz, hogy le ne maradj
Ez nagyszerű, köszönöm mindenkinek a segítséget. Ezt teljesen igazságosnak tartom, így legfeljebb egy évet veszítek, nem többet. (Zárójelben megjegyzem, hogy most egyetemen tanulok, de itt felvételi volt, nem érettségi alapján vették fel az embert - nem is azt kifogásoltam, hogy a rossz 20 éves érettségimet nem hagyják figyelmen kívül, hanem azt, hogy más módon nem kerülhetek be egy olyan szakra, ami érdekel.)
Egyetlen kérdéssel fordulnék még hozzátok: hol és hogyan és hova forduljak/hol keressem a neten a módját annak, hogy újfent érettségi vizsgát tehessek, hol vannak ennek a feltételei? Ugyanis erről még soha nem hallottam.
Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek.
Nagyon köszönöm! Eszerint hiába volt tegnap minden hiszti, dühöngés, rossz álom. :))))) Nagyon örülök, erre nélkületek biztosan nem bukkantam volna ilyen könnyen és még hosszú ideig bosszankodtam volna.
Még egyszer köszi mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!