Ha valakit érettségi után nem vesznek fel a kiválasztott egyetemre, később hogy lehet oda bekerülni?
Figyelt kérdés
Úgy tudom van valami felvételi vizsga. Az mennyire nehéz?2009. nov. 7. 21:14
1/6 anonim válasza:
szia! pótjelentkezéssel tudsz még bekerülni, ez vmikor augusztusban derül ki (nem tudom, mikor kell rá jelentkezni), és csak költségtérítésesre vesznek fel, illetve nem minden szak indul úgy.
2/6 A kérdező kommentje:
És ha halasztok egy évet? Államilag támogatottra akkor se tudok bekerülni? Csak most, érettségi után?
2009. nov. 7. 21:51
3/6 anonim válasza:
Na várj hol akarsz halasztani? Halasztani akkor lehet ha felvettek valahová. Akkor pedig ha ez nem a kiválasztott akkor oda ismét felvételizned kell ugyanúgy mint érettségi évében. De olvasd el a tájékoztatót.
4/6 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam. Szóval az a lényeg, hogy kinézek egy főiskolán egy szakot, de nem vesznek fel, mert nincs elég pontom. Ezért kihagyok egy évet, addig dolgozok, vagy csak simán maszturbálok itthon. És most jön pontosabban a kérdés, hogy:
- Mehetek államilag támogatottra így, hogy nem egyből kerültem be, vagy csak költségtérítésesre?
- Hogyan folyik a felvételi ilyenkor? Van valami vizsga?
2009. nov. 7. 22:39
5/6 anonim válasza:
Ha a következő felvételi időszakban megvan a megfelelő pontszámod az áhított szakra, igen, jelentkezhetsz újra költségtérítésesre, nincs semmilyen felvételi vizsga. Hozzáteszem, ha 2009-ben nincs meg a kellő pontot, 2010-ben sem lesz, mert a ponthatárok emelkedni szoktak általában, nem csökkenni...esetleg a fennmaradó egy éveben szerezhetsz nyelvvizsgát, tehetsz újra érettségit, h több pontod legyen.
6/6 anonim válasza:
Bocsánat javítom magam: Tehát, igen, jelentkezhetsz, és ha megvan a kellő pontszámod, fel is vesznek államilag támogatottra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!